‘Eskimo’ satmaktan borsaya! Bir Şanlıurfalı iş adamı daha borsaya giriyor

Şanlıurfa’da düzenlenen bir etkinlikte, ‘eskimo’ satarak girişimcilik yolunda büyük başarılar elde ettiğini paylaşan Hasan Kaytan, yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği X Koren Elektrik A.Ş. ile halka arz sürecini başlattı. Şirket, SPK başvurarak borsa yolundaki ilk adımını attı.

‘Eskimo’ satmaktan borsaya! Bir Şanlıurfalı iş adamı daha borsaya giriyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfalı iş adamı Hasan Kaytan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü X Koren Elektrik A.Ş., halka arz sürecini başlatarak Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. 

Hasan Kaytan, X Koren Elektrik A.Ş.'yi borsa arenalarına taşımayı hedefliyor. Şirket, bu halka arzla birlikte yatırımcılara yeni fırsatlar sunacak. 

Şirket, toplam 199 milyon 900 bin adet hisseyi yatırımcılara sunmayı planlıyor. Bu hisselerin 148 milyon 100 bin adedi sermaye artırımı yoluyla, 51 milyon 800 bin adedi ise ortak satışı kapsamında olacak. Halka arzda sabit fiyatla borsa dışında talep toplama yöntemi kullanılacak ve hisseler, Yıldız Pazar’da işlem görecek. Halka arzda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak.

Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 45'i tesis, makine ve AR-GE yatırımlarına, yüzde 40'ı işletme sermayesine ve yüzde 15'i finansal borçların anapara ve faiz ödemelerine yönlendirilecek. Halka arzda fiyat istikrarı sağlanmayacak ve ek satış gerçekleştirilmeyecek. Ancak, Hasan Kaytan tarafından 5 gün boyunca 10 milyon 360 bin adet günlük alım emri taahhüdü verilmiş durumda. Şirket ve ortaklar, ihraç sonrasında bir yıl boyunca hisselerini satmama taahhüdünde bulundu.

X Koren Elektrik A.Ş.'nin halka açıklık oranı yüzde 20,03 olacak. Halka arz sürecinin detayları, SPK onayının ardından netleşecek ve yatırımcılara duyurulacak.

‘Eskimo’ satmaktan borsaya! Bir Şanlıurfalı iş adamı daha borsaya giriyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.