İş arayanlar dikkat! Bakanlık personel alımı yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacak 15 adet sözleşmeli bilişim personeli alımı için sözlü sınav düzenleyecek .Sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile sağlanacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

İş arayanlar dikkat! Bakanlık personel alımı yapacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli bilişim personeli alımı ilanı yayınladı. İlanda, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6. maddesi ve ilgili yönetmelik gereğince, sözlü sınav ile başarı sırasına göre 15 sözleşmeli bilişim personeli alacaktır." Bilgilerine yer verildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BİLİŞİM PERSONELİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını 17 Ekim 2024 - 25 Ekim 2024 tarihleri arasında, saat 23:59:59’a kadar Kariyer Kapısı üzerinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) yapmalıdır. Duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki kurumlardan dört yıllık lisans mezunu olmak.

Bendinde belirtilen bölümler dışında kalan dört yıllık eğitim veren mühendislik, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakülteleri ile bilgisayar, teknoloji, istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olmak. (Bu mezunlar yalnızca C Grubu pozisyonlar için başvuru yapabilir.)

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konularında, ücret tavanı 2 katını aşmayanlar için en az 3 yıl, 3 katını aşmayanlar için en az 5 yıl ve 4 katını aşmayanlar için en az 7 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak. (Mesleki tecrübe; belirtilen bölümlerden mezun olduktan sonra bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanun’a tabi kadrolu veya sözleşmeli olarak çalıştıkları süreler ile sosyal güvenlik primleri ödenmiş işçi statüsündeki hizmetleri dikkate alınır.)

Özel şartlar maddesinde belirtilen niteliklere sahip olmak,

Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve ağ yönetimi güvenliği konusunda bilgi sahibi olmak şartıyla, güncel programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek (Transkript belgesi geçerli kabul edilecektir).

Hizmetin gerektirdiği niteliklere ek olarak, muhakeme yeteneği, temsil kabiliyeti, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma isteği, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme becerisi, analitik düşünme, takım çalışmasına uyum sağlama, yüksek iletişim becerisi, yoğun ve stresli iş ortamına adaptasyon yeteneği ile belgelemeye (dokümantasyon) önem verme konularında yeterlilik göstermek.

İSTENİLEN BİLGİLER 

Fotoğraflı detaylı özgeçmiş (Aday, kısa özgeçmişini tek sayfa olarak hazırlayıp, çevrimiçi başvuru esnasında Kariyer Kapısı üzerinden yükleyecektir: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr).

SGK Hizmet Dökümü (e-Devlet üzerinden alınan barkodlu belge, başvuru sırasında sisteme yüklenecektir: https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu).

Genel şartlar bölümün de belirtilen mesleki tecrübeyi gösteren belge. 

Genel şartlar bölümünün de belirtilen en az iki güncel programlama dilini bildiğine dair belge (en az iki dönem programlama dersi alındığını gösteren transkript, katılım sertifikası vb.), tek sayfa olarak hazırlanmalıdır.

Her pozisyon için özel şartlarda istenen sertifikalar ile mesleki tecrübe veya deneyimi gösteren belgeler (Sertifikalar ve belgelerin detaylı listesi tek bir doküman halinde hazırlanarak) başvuru esnasında yüklenecektir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) eşdeğer belge (Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen) başvuru sırasında sisteme yüklenecektir.

Denklik belgesi (Belirtilen bölümler dışındaki bölümlerden veya yurt dışındaki kurumlardan mezun adayların, başvurularının değerlendirilmesi için "Diğer Belgeleriniz" kısmında denklik belgesini yüklemeleri gerekmektedir).

Belgelerin PDF veya JPEG formatında yüklenmesi gerekmektedir. Gerekli durumlarda adaylardan belgelerin asılları talep edilebilir.

Adaylar, başvurduğu pozisyona dair istenen belgeleri sistemde ayrı ayrı yüklemelidir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar veya eksikliklerden adaylar sorumlu olacaktır.

İş arayanlar dikkat! Bakanlık personel alımı yapacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.