393 milyonluk proje için en uygun yer Şanlıurfa! Elestaş’tan dev GES yatırımı

Türkiye’de güneşin en çok yüzünü gösterdiği şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da GES yatırımları yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Siverek’te Elestaş Elektrik, 393 milyon TL yatırımla 35 MW kurulu gücünde GES ve 35 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisi kuracak.

393 milyonluk proje için en uygun yer Şanlıurfa! Elestaş’tan dev GES yatırımı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de güneş ve sıcaklık denilince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da enerji sektöründe büyük bir adım atılıyor.

Siverek ilçesinde Elestaş Elektrik Üretim A.Ş., Ortanca Mahallesi sınırları içerisinde, yaklaşık 393 milyon TL yatırım bedeli ile 35 MW kurulu gücünde Ottoman Güneş Enerji Santrali (GES) ve 35 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisi inşa edecek.

 

PROJE DETAYLARI

Proje kapsamında, 63.637 adet Monokristal Half Cut Bi-Facial PV panel ve 4,75 MW gücünde 8 adet inverter kullanılacak. Toplamda maksimum 70 milyon kWh/yıl elektrik enerjisi üretimi hedefleniyor. Elestaş Elektrik bu yatırımı, bölgedeki enerji ihtiyacını karşılamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmak amacıyla hayata geçiriyor.

 

ENERJİ SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ BİR ADIM

Bu büyük yatırım, hem yerel enerji altyapısına katkıda bulunacak hem de sürdürülebilir enerji çözümlerinin yaygınlaşmasına öncülük edecek. Şanlıurfa'nın enerji potansiyelini artırmayı amaçlayan bu proje, bölgenin enerji üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

393 milyonluk proje için en uygun yer Şanlıurfa! Elestaş’tan dev GES yatırımı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.