Şanlıurfa’nın bu köyünde okul var, öğretmen yok! Eğitim başlamadı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Başaran Mahallesi Zümrüt Küme Evleri’ndeki Zümrüt İlkokulu’nda okulların başlamasıyla öğrencilerinin öğretmensiz kaldığını belirtti. Tanal, bu durumun öğrencileri mağdur ettiğini vurguladı.

Şanlıurfa’nın bu köyünde okul var, öğretmen yok! Eğitim başlamadı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Şanlıurfa’daki bazı okullarda yaşanan öğretmen eksikliğine ilişkin açıklama yaptı. 

Şanlıurfa'da 13 bin öğretmen açığının olduğunu vurgulayan Tanal, Viranşehir İlçesine bağlı Başaran Mahallesi Zümrüt Küme Evleri’ndeki öğrencilerin eğitimden mahrum kaldığını ifade etti.

TANAL: EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ

Zümrüt İlkokulu’nda yaşanan öğretmen sorunu nedeniyle öğrencilerin eğitim alamadığın kaydeden Tanal, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Yetkililere çağrıda bulunan Tanal, şunları söyledi:

“Şanlıurfa Viranşehir'de öğretmensiz okul! 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi kapsamında okulların açılmasının üzerinden 2 hafta geçti. Gelin görün ki memleketim Şanlıurfa’da, Viranşehir İlçesine bağlı Başaran Mahallesi Zümrüt Küme Evleri’ndeki Zümrüt İlkokulu’nda halen öğretmen ataması yapılmadı. Öğrenciler okula gidemiyor, eğitim hakkından mahrum bırakılıyor. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere okulun kapıları kilitli, sınıflar bomboş. Binlerce öğretmen atama beklerken, Viranşehir Zümrüt İlkokulu’ndaki öğrenciler ve diğer birçok okuldaki öğrenciler ise öğretmen bekliyor. Bu eşitsizliğin, adaletsizliğin son bulması için Zümrüt İlkokulu’na ivedilikle 3 öğretmen görevlendirilmelidir. Sorumsuzluğun hesabı da sorulmalıdır! Şanlıurfa’nın genelinde 13 bin civarında öğretmen açığı bulunduğunu da hatırlatalım. Eğitimden tasarruf olmaz. Gelin görev bekleyen, ataması yapılmayan öğretmenleri ve öğrencileri buluşturun.”

Şanlıurfa’nın bu köyünde okul var, öğretmen yok! Eğitim başlamadı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.