Şanlıurfa’daki okuldan ‘pis’ kokular yükseliyor!

Haliliye’deki İbni Sina İlkokulu temizlik sorunlarıyla nedeniyle gündeme geldi. Okulda sınıflarda çöp yığınları oluşmuş durumda. Koridor ve sınıfların kir ve pislik içinde olduğunu ileri süren aileler çocuklarının hijyen ortamından şikayetçi.

5

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan İbni Sina İlkokulu, temizlik sorunları nedeniyle gündeme geldi. 

Dün okulda bir öğrencinin doğum günü kutlaması sırasında yaşanan zehirlenme vakasının ardından, öğrencilerin sağlıkları ve okulun hijyen durumu ailelerin endişelerine neden oldu.

Okulda sınıflarda çöp yığınları oluşmuş durumda. Koridor ve sınıfların kir ve pislik içinde olduğunu ileri süren aileler hijyen ortamından dert yandı.

Veliler, okul yönetiminden ve ilgili kurumlardan bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyor. Çocuklarının sağlıklı bir ortamda eğitim görme hakkı olduğunu belirten veliler, yetkililerin bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyor.

ZEHİRLENME OLAYI VELİLERİ TEDİRGİN ETTİ

Dün  yaşanan olay, bu endişeleri daha da artırdı. Bir öğrencinin doğum günü kutlamasında servis edilen pasta sonrası, 9-10 yaş grubundaki yaklaşık 15 öğrenci fenalaşarak zehirlenme belirtileri gösterdi.