Faizsiz konut kredisi müjdesi! Şartlar ve öncelik sıralaması belli oldu

Ev sahibi olmak isteyenlerin yakından takip ettiği faizsiz konut kredisi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. SGK, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile krediden yararlanabilecek kişileri net bir şekilde belirledi.

Faizsiz konut kredisi müjdesi! Şartlar ve öncelik sıralaması belli oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Türkiye'de konut sahibi olmak isteyenlerin yakından takip ettiği konut kredisi piyasasında yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), faizsiz konut kredisi kapsamında hak sahibi olanları belirledi. Merkez Bankası'nın yaklaşan faiz kararının gölgesinde vatandaşlar için önemli bir fırsat sunan bu kredi, özellikle belirli şartları taşıyan emekli ve gazilere yönelik. 

SGK'nın resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, faizsiz konut kredisinden yararlanabilecekler arasında; harp ve vazife malulleri, şehit yakınları, 15 Temmuz gazileri ve belirli şartları taşıyan diğer emekliler yer alıyor. Kredi başvurularında ise öncelik sıralaması da belirlendi. Malul, ardından dul eşi ve daha sonra da yetim aylığı alan çocuklar sırasıyla başvuruda bulunabilecekler. 

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 Faizsiz konut kredisine başvurmak isteyenlerin, SGK'nın belirlediği şartları taşıması ve gerekli belgeleri tamamlaması gerekiyor. Başvuru işlemleri hakkında detaylı bilgiye SGK'nın resmi internet sitesinden veya ilgili birimlerden ulaşabilirsiniz.

 KİMLER FAİZSİZ KONUT KREDİSİNDEN YARARLANABİLİR?

 SGK'nın açıklamasına göre, faizsiz konut kredisinden yararlanabilecekler arasında; Harp veya vazife malulleri, Şehitlerin dul ve yetimleri, 15 Temmuz gazileri gibi önemli kesimler yer alıyor. 

ÖNCELİK SIRALAMASI NASIL BELİRLENİYOR?

 Hak sahipleri arasında öncelik sıralaması da belirlendi. 

Buna göre; Malul: Öncelikli olarak malul kendisi, 

Dul eş: Eşi hayatta değilse veya evlenmişse, 

Çocuklar: Kredi kullanacak çocuklardan en az birinin yetim aylığı alması kaydıyla, 

Ana veya baba: Diğerlerinin bulunmaması durumunda ana veya babaya kredi veriliyor. 

SGK faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı olanlara ilişkin bilgilendirmede bulunurken, hak sahipleri arasında öncelik sıralaması da belli oldu. 

Hak sahiplerinin talepte bulunması halinde öncelik sıralaması ile ilgili SGK’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metni şöyle: “a) Malulün kendisine, b) Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde, dul eşine, c) Eşi hayatta değilse veya evlenmişse, kredi kullanacak çocuklardan en az birisinin yetim aylığı almakta olması kaydıyla aylık bağlanma koşullarına bakılmaksızın talepte bulunan çocuklarına müştereken, ç) Bu kişiler bulunmadığı takdirde de öncelikle anaya olmak üzere ana veya babasına, konut sahibi yapmak amacıyla bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresi tarafından kredi verilmektedir.’’

Faizsiz konut kredisi müjdesi! Şartlar ve öncelik sıralaması belli oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.