Şanlıurfalılar artan fiyatlar nedeniyle alışveriş davranışlarını değiştirdi

Yüksek enflasyon, Şanlıurfa'da vatandaşların kışlık alışveriş alışkanlıklarını kökten değiştirdi. Artan yaşam maliyetleri karşısında bütçesini zorlayan vatandaşlar, daha uygun fiyatlı seçeneklere yönelmek zorunda kaldı.

5

Her sektörde olduğu gibi giyim sektöründe de hammadde kaynaklı yüksek fiyat a rtışları yaşanıyor. Alışveriş merkezlerinde sıkça rastlanan mağazalardan kıyafet satın almanın artık sanıldığı kadar uygun fiyatlı olmaması sebebiyle birçok vatandaş alternatif yollar arıyor. Kimi eski kıyafetlerini onararak tekrar giyilebilir hale getirirken kimi ise sade kıyafetler seçerek dolabında kıyafet sayısını azaltıyor. Bu durum, vatandaşları farklı alternatiflere yöneltti.

Şanlıurfa’daki alışveriş merkezlerinde, sezon sonu ürünlerinden, ihraç fazlası ve defolu ürünlere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan outlet mağazaları popüler hale geldi.

 Özellikle mont, ayakkabı ve kazak gibi temel kışlık ihtiyaçları için bu mağazalara yoğun bir talep var. İndirimli ve ekonomik seçenekler arayan vatandaşlar, outlet mağazalarındaki fırsatları değerlendirerek, bütçelerini zorlamadan kış hazırlıklarını yapmaya çalışıyor.