Şanlıurfa’nın beklediği haber Zonguldak, Bartın ve Karabük’e verildi!

Şanlıurfalı gençler umutla beklediği “Aile ve Gençlik Fonu” projesinden mahrum kalmaya devam ediyor. Deprem bölgesi olmasına rağmen Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın yanı sıra, doğurganlık hızının en düşük olduğu iller arasında bulunan Karabük, Bartın ve Zonguldak projeye dahil edilirken, Şanlıurfa yine listeye alınmadı.

Şanlıurfa’nın beklediği haber Zonguldak, Bartın ve Karabük’e verildi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aile ve Gençlik Fonu” projesinin ilk aşamasında gençlerin başvurularının sadece belirli illerde toplandığını ve Şanlıurfa'nın projeye dahil edilmediğini belirtti.

 Şubat ayında başlatılan projede, evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira faizsiz kredi desteği sunulmakta. Bu destek, özellikle genç çiftler arasında büyük ilgi gördü. Bakan Göktaş, projeye 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve bunlardan 3 bin 963 çiftin gerekli şartları sağladığını ve krediden yararlandığını açıkladı.

Yeni dönemde projeye Karabük, Bartın ve Zonguldak’ın dahil edilmesine karar verildi. Ancak, ülkenin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olan Şanlıurfa, yine bu projeden mahrum bırakıldı. 

Bakan Göktaş, gençleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı, fakat Şanlıurfa'nın neden projede yer almadığı konusunda detaylı bir bilgi sunulmadı.

 

 

Şanlıurfa’nın beklediği haber Zonguldak, Bartın ve Karabük’e verildi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.