Urfa isotunun fiyatı öyle bir düştü ki! İşte isot fiyatı

Şanlıurfa'nın vaz geçilmesi olan isot fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Daha önce kilosu 18 TL'yi bulan isotun fiyatı Hal de artmasıyla 9 liraya kadar düştü.

Urfa isotunun fiyatı öyle bir düştü ki! İşte isot fiyatı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentte yöre halkının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan ve kurutularak isot yapılan kırmızı biber, serin hava ile birlikte fiyatı da geriledi. 

Şanlıurfa’da vatandaşlar kırmız biberleri alıp evde isota dönüştürürken, kentte en çok satılan ürünler arasında yer alan isot, Hal pazarında çoğalması ve Eylül ayı ortalarında havaların serinlemesi ile birlikte fiyatları düştü. Bir hafta önce Hal'da kilosu 12 Liradan satılan İsot 9 liraya kadar düştü.

İSOTUN SERÜVENİ

Şanlıurfa’nın bereketli topraklarında üretilen bu biberler, kırmızı, mor ve siyah renkli olmak üzere üç kısma ayrılıyor. Kırmızı renkli isot, kebap ve yemeklerde, mor renkli isot lahmacun, siyah renkli isot ise acılığından dolayı genellikle çiğköftelerde kullanılıyor.

Tarladan toplanan Urfa biberi, buradan sebze ve meyve halinde çuvallarla satışa çıkarılıyor. Satılan biberler, tohumundan ayrılarak elde makina değmeden parçalanıp temizleniyor. Temizlenen biberler damlarda temiz bir bez üzerinde doğal ortamlarda kurutuluyor. Biberler hafif nemlenince bezden alınıp torbalara konulup hava almayacak şekilde güneş ısısıyla terletiliyor.

Güneşte bekletilen biberlerde birinci gün toplanan kurutulmuş biber kırmızı, ikinci gün toplanan biber mor, üçüncü gün toplanan ise siyah rengini alıyor. Daha sonra kurumuş biberler dövülerek, zeytinyağı ve bir miktar tuz ilave edilerek isot haline getiriliyor.

Urfa isotunun fiyatı öyle bir düştü ki! İşte isot fiyatı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.