Bir ilk: 200 fil yenmek üzere kesilecek!

Kuraklığın ve açlığın pençesinde kıvranan o ülkede, 26 yıl sonra bir ilke imza atılacak. 200 fil, yiyecek olarak kesilecek.

Bir ilk: 200 fil yenmek üzere kesilecek!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Euronews’in haberine göre.Zimbabve'nin en büyük av rezervi olan Hwange Ulusal Parkı, bu avların gerçekleştirileceği bölge olarak belirlendi. Parklar ve Vahşi Yaşam Kurumu Başkanı Fulton Mangwanya, avların özellikle insanlarla sık sık çatışma yaşanan bölgelerde yapılacağını duyurdu. Yetkililer, bu adımın hem insan-hayvan çatışmalarını azaltmayı hem de gıda yetersizliği çeken topluluklara yiyecek temin etmeyi amaçladığını belirtti.

NAMİBYA'NIN TECRÜBELERİ REHBER ALINACAK

Zimbabve, benzer bir uygulamanın daha önce Namibya'da gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor. Namibya'nın tecrübelerinden yararlanarak, fil etlerini kurutmayı, paketlemeyi ve gıda sıkıntısı yaşayan topluluklara ulaştırmayı planlıyor.

WFP'DEN KURAKLIK UYARISI

Dünya Gıda Programı (WFP), Zimbabve'de son 40 yılın en kötü kuraklığının yaşandığını bildiriyor. Bu durum, ekinlerin kurumasına ve hasadın zayıf olmasına yol açarak yiyecek kıtlığına neden oluyor. Ülke, bu zor koşullarla başa çıkmak için radikal bir çözüm arayışında.

ZİMBABVE'NİN FİL POPÜLASYONU

Zimbabve, yaklaşık 100 bin file ev sahipliği yapıyor ve bu sayıyla Botsvana'dan sonra dünyanın en büyük ikinci fil nüfusuna sahip ülke. Ancak, Dünya Vahşi Yaşam Fonu'na göre, 20. yüzyılın başında kıtada bulunan üç ila beş milyon fil, günümüzde yalnızca 415 bin civarında kaldı. Afrika ve Asya filleri, özellikle Güney Afrika, Botsvana, Namibya ve Zimbabve'deki popülasyonlar hariç, tehlike altında olarak kabul ediliyor.

Bu karar, bazı uzmanlar ve hayvan hakları aktivistleri arasında tartışmalara yol açtı. Fil itlafının ülkenin uluslararası imajını olumsuz etkileyebileceği ve turistlerin Zimbabve'yi ziyaret etmekten çekinebileceği endişesi dile getiriliyor. Bu durum, Zimbabve'nin hem ekosistem dengesi hem de ekonomik durumu üzerinde uzun vadeli etkiler yaratabilir.

 

Bir ilk: 200 fil yenmek üzere kesilecek!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.