Şanlıurfa’da yeni dönem başladı! Artık eskisi gibi olmayacak…

Ticaret Bakanlığı, emlak alım satımında kayıt dışılığı önlemek ve tüketici haklarını korumak amacıyla ilan platformlarına yönelik yeni bir düzenleme getiriyor. Bugünden itibaren Şanlıurfa’da devreye alınacak "doğrulanmış ilan" uygulaması, 1 Ocak 2025 itibarıyla zorunlu hale gelecek.

5

Ticaret Bakanlığı, emlak alım satımında kayıt dışılığı engellemek ve tüketici haklarını daha iyi korumak amacıyla önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bugünden itibaren Şanlıurfa’da uygulamaya alınan "doğrulanmış ilan" sistemi, 1 Ocak 2025 itibarıyla tüm Türkiye'de zorunlu hale gelecek. 

Bu düzenlemeyle birlikte, emlak ilanları sadece taşınmaz sahipleri, birinci ve ikinci derece yakınları veya yetkilendirilmiş emlak işletmeleri tarafından verilebilecek.

Taşınmaz sahipleri, e-Devlet üzerinden emlak işletmelerini yetkilendirerek ilanlarını doğrulayabilecek. Bugünden itibaren devreye giren Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), yılbaşından itibaren tüm emlak ticaretinde geçerli olacak.

Yeni sistem yalnızca satılık taşınmazları değil, kiralık ilanları da kapsayacak. Kiraya vermek isteyenler de yalnızca yetki belgeli emlakçılar aracılığıyla ilan verebilecekler. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu düzenlemeyle beraber sıkı denetimlerin yapılacağını ve mevzuata aykırı hareket edenlere 158 bin 460 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını duyurdu.