Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep’te geri sayım başladı! O geceye dikkat...

Yılın en etkileyici gökyüzü olaylarından biri için geri sayım başladı. 2024’ün son ay tutulması, 17-18 Eylül gecesi gökyüzünü muhteşem bir görsel şölenle süsleyecek. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep’te gökyüzü severler, bu tarihi anı sabırsızlıkla bekliyor.

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep’te geri sayım başladı! O geceye dikkat...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024’ün son büyük gökyüzü olayına birkaç gün kaldı. 17-18 Eylül gecesi, ay tutulmasıyla ilgili müthiş bir görsel şölen yaşanacak.

Bu özel gece, Dünya’nın Güneş ile Dolunay arasından geçişi sırasında, Ay’ın yüzeyine gölgesini düşürecek. Tutulma sırasında Ay, yüzde 14 oranında daha büyük görünecek ve yüzeyi göz alıcı bir kan kırmızısı tonuna bürünecek. Bunun nedeni, Ay’a ulaşan Güneş ışığının Dünya’nın atmosferinden geçerken kırılması.

Bu etkileyici manzara, sadece Türkiye’de değil, Avrupa, Afrika, Asya’nın büyük bir kısmı ve Amerika kıtalarında da gözlemlenebilecek.

2024’ün bu son Ay tutulması, 18 Eylül sabahı 05.15’te başlayıp 06.16’da sona erecek. Dolunay ise 16 Eylül’de gerçekleşecek. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep’te gökyüzü severler, bu tarihi anı sabırsızlıkla bekliyor.

 

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep’te geri sayım başladı! O geceye dikkat...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.