Şanlıurfa “Eşkıya” gördü! Şener Şen’in Urfa ziyareti

Ünlü sinema sanatçısı Şener Şen’in 1998 yılında gerçekleştirdiği Şanlıurfa ziyareti, 2024 yılında bile hafızalarda taze bir şekilde yer alıyor. Şen, Eşkıya filmindeki “Baran” karakteriyle Güneydoğu’nun kültürel zenginliğini ve insanlarının sıcaklığını tüm Türkiye’ye tanıtmıştı.

5

Eşkıya filmindeki “Baran” karakteriyle Güneydoğu’nun kültürel dokusunu ve insanlarının derinliğini tüm Türkiye’ye tanıtan ünlü sinema sanatçısı Şener Şen, bir organizasyon nedeniyle 1998 yılında Şanlıurfa’yı ziyaret ettiğinde büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bu unutulmaz ziyaret sırasında Şener Şen, Viranşehir ilçesindeki cezaevini gezdi. Filmdeki cezaevinden çıkış sahnesinin çekildiği bu mekan, Şen’in ziyaretinde özel bir anlam taşıdı. Viranşehir halkıyla uzun bir sohbet eden ve yerel bir radyoda röportaj veren Şen, halkın gösterdiği sıcak ilgiden derinden etkilendi.

Eşkıya filmindeki anılarını tazeleyen Şen, yerel radyo binasının önünde toplanan kalabalığa balkonundan el sallayarak selam verdi. Şener Şen, ziyaretinin ardından, Viranşehirlilerin misafirperverliğinden ve samimiyetinden çok etkilendiğini belirtti.

Bu anılar, aradan geçen yıllara rağmen, hem Şener Şen’in hem de Şanlıurfa’nın kültürel mirası açısından önemli bir yere sahip olmaya devam ediyor.