Şanlıurfa'dan giden öğrencilere okumak için servet lazım

KYK yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, devlet yurtlarında yer bulamayan öğrenciler özel yurt arayışına yöneldi. Türkiye'nin pek çok bölgesinde olduğu gibi, Şanlıurfa'dan da İstanbul gibi büyükşehirlere okumak için giden öğrenciler, özel yurt fiyatları karşısında şaşkınlık yaşadı. Şanlıurfalı öğrenciler, büyükşehirlerde eğitim alabilmek için adeta bir servete ihtiyaç duyuyor.

Şanlıurfa'dan giden öğrencilere okumak için servet lazım

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Açıklamanın ardından devlet yurtlarında yer bulamayan binlerce öğrenci özel yurt arayışına girdi.

Türkiye’nin birçok bölgesinden olduğu gibi Şanlıurfa’dan da İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlere okumaya giden öğrenciler özel yurt fiyatları karşısında şaştı kaldı. 

 

İSTANBUL’DA YILLIK MALİYET 400-500 BİN TL ARASI 

Devlet yurdunda yer bulamayan öğrencilerin özel yurtlarda kalma maliyeti İstanbul’da 400-500 bin TL arasında değişiyor. İstanbul'da tek kişilik yurt odaları aylık 25 bin TL'den başlayıp, 80 bin TL'ye kadar çıkıyor. Diğer büyük şehirlerde de yurt fiyatları yüksek oranlarda artış gösterdi.

Ankara'da tek kişilik oda fiyatları 20-25 bin TL arasında değişirken, İzmir'de bu rakamlar 20 bin TL'den başlayıp 40 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

 

ŞANLIURFALI ÖĞRENCİLERE SERVET LAZIM 

Okumak için İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlere giden Şanlıurfalı öğrenciler özel yurtlarda kalabilmek için adeta bir servete ihtiyaç duyuyorlar. Şu anki kura göre hesaplanırsa özel yurtta kalan bir öğrencinin, sadece barınma konusunda 4 yıllık maliyeti 2 milyon TL’ye yakın. 

Şanlıurfa'dan giden öğrencilere okumak için servet lazım

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.