Türkiye'de oy vermede din ne kadar etkili! İşte araştırma sonuçları

ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi, dinin oy verme tercihleri üzerindeki etkisini ortaya koyan kapsamlı bir araştırma yayımladı. 35 ülkeyi kapsayan bu çalışma, dini yönelimlerin siyasi liderlerin seçmen tercihleri üzerinde hala büyük bir etkiye sahip olduğunu gösterdi.

Türkiye'de oy vermede din ne kadar etkili! İşte araştırma sonuçları

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi, kısa bir süre önce 35 ülkeyi kapsayan ve siyasi liderlerin dini yönelimlerinin seçmenler ve onların tercihleri açısından hala çok önemli olduğunu gösteren bir çalışma yayımladı.

Pew'in çalışmasında, din ve siyaset arasındaki bağın daha güçlü göründüğü ülkelerin tamamı Asya ülkelerinden oluşuyor. Bangladeş (yüzde 91), Endonezya (yüzde 90) ve diğerleri listenin başında yer alırken, onları birkaç Afrika ülkesi takip ediyor.

TÜRKİYE'DE OY TERCİHLERİNDE DİN NE KADAR ETKİLİ?

Euronews'in aktardığı araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de ise katılımcıların yüzde 69'u liderlerinin kendileriyle aynı dini inançları paylaşmasının önemli olduğunu düşünüyor. İsrail'de ise bu oran yüzde 55.

AVRUPA'DA EN YÜKSEK ORANLAR

Avrupa'da en yüksek oranlar Polonya (yüzde 52), Yunanistan (yüzde 42) ve Macaristan (yüzde 40) olmak üzere doğuda yoğunlaşıyor.

AVRUPA'DA EN DÜŞÜK ORANLAR

En düşük oranlar ise batı ve kuzey Avrupa'da. Hollanda'da katılımcıların sadece yüzde 15'i liderleri ile aynı dine mensup olmanın önemli olduğunu düşünürken, bu oran Fransa'da yüzde 17, İspanya'da yüzde 18, İngiltere'de yüzde 22 ve Almanya'da yüzde 23. Avrupa'nın en büyük ekonomileri arasında bu oranın en yüksek olduğu ülke ise yüzde 30 ile İtalya oldu.

 

Türkiye'de oy vermede din ne kadar etkili! İşte araştırma sonuçları

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.