Şanlıurfa'daki belediyelerde de vardı! Bakan Işıkhan duyurdu: 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira ceza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Şanlıurfa ve diğer illerdeki belediyelerde işten çıkarılan işçi hakları konusundaki kararlılığını yineledi. Bakan Işıkhan, sendikal baskı, toplu işten çıkarma ve ayrımcılık gibi konularda incelemelerini tamamladıkları 16 belediyeye toplam 25 milyon 700 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ayrıca, işçilere ödenmeyen 118 milyon liralık alacaklardan 49 milyon liranın ödenmesini sağladıklarını belirtti. Kalan 69 milyon liranın da ödenmesi için idari adımların atıldığını ve bu sürecin yakından takip edileceğini vurguladı.

Şanlıurfa'daki belediyelerde de vardı! Bakan Işıkhan duyurdu: 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira ceza

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere dün Van’a gitti.

Van Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programına katılan Işıkhan, belediyelerdeki işçi hakları ihlalleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Son dönemde, özellikle Şanlıurfa'da da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası el değiştiren belediyelerde bazı işçilerin işten çıkarıldığı bilgileri kamuoyuna yansımıştı. 

“BU İŞÇİ KIYIMINI ASLA GÖRMEZDEN GELMEDİK,  GELMEYECEĞİZ”

Bakan Işıkhan, sendikal baskı, toplu işten çıkarma ve ayrımcılık gibi konularda incelemelerini tamamladıkları 16 belediyeye toplam 25 milyon 700 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. 

Bakan Işıkhan, bu karanlık tablonun yaşandığı belediyelerden ikisinin de Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi olduğuna değinerek şu ifadeleri kullandı: 

“Bizim anlayışımız şu; emek ve alın teri siyasetin malzemesi olamaz. Biz, işçinin hakkını korumak, adaleti tesis etmek ve herkesin ekmeğine sahip çıkmakla mükellefiz. Gerek Van’da; gerek diğer illerde yaşanan bu işçi kıyımını asla görmezden gelmedik, gelmeyeceğiz. Haksızlığa uğrayan işçilerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Ayrıca, işçilere bu hukuksuzluğu yapan belediyelerin neredeyse tamamı; sözde emekçinin yanında olduğunu söyleyen; emek üzerinden siyaset yapan partiler. Bu partilerin emekten yana olduklarını iddia etmeleri ne kadar yalansa, işçilerin haklarını hiçe saymaları da o kadar acı vericidir. Halkın güvenini suistimal eden bu anlayışın, gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduk. Ama kimse merak etmesin, biz devlet olarak her zaman mağdurların yanındayız. Hukuk çerçevesinde bu haksızlıkların peşini bırakmayacağız. Gereğini yapacağız. Nitekim yapıyoruz da. Sendikal baskı, toplu işten çıkarma, ayrımcılık gibi konularda incelemelerini tamamladığımız 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira idari para cezası adımını attık. Bunun yanında, işçilere ödenmeyen 118 milyon liralık işçi alacağının 49 milyon lirasının ödenmesini sağladık. Kalan 69 milyon liranın da işçilere ödenmesi için idari yönden adımları attık. Bunu da ödeteceğiz.”

“İŞÇİLERE, EMEKÇİLERE ZULMÜ REVA GÖRENLER; BİR DAHA AĞIZLARINA ‘EMEK’ VE ‘EMEKÇİ’ LAFINI ALMASINLAR”

Ayrıca konusu suç teşkil eden eylemler için de bakanlık olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Işıkhan, “Hukuken emekçilerimizin yanında, takipçisi de olacağız. Nitekim en son Van’da haksız yere işten atıldığı için 21 işçimiz mahkeme yoluyla işlerine iade edildi. Diğer vatandaşlarımızın da bu hukuki süreçte yanlarındayız. Bunlar gibi teftişlerimizin devam ettiği belediyeler var. Oralarda da eğer bir hak gaspı tespit edersek gerekeni yapacağız. İşçilere, emekçilere bu zulmü reva görenler; bir daha ağızlarına ‘emek’ ve ‘emekçi’ lafını almasınlar. ‘Biz emek dostu partileriz’ demesinler” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'daki belediyelerde de vardı! Bakan Işıkhan duyurdu: 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira ceza

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.