Bir bu eksikti: Şanlıurfa ekonomisinde yeni kriz! İflas eden de var, eşiğine gelen de...

Şanlıurfa'da ticaret dünyası, karşılıksız çeklerle ilgili ciddi bir krizle karşı karşıya. Son dönemde sayılarında yaşanan büyük artış, hem esnafı hem de firmaları zor durumda bırakıyor. 2023 yılına göre bu yıl karşılıksız çeklerdeki artış, adeta rekor kırmış durumda.

Bir bu eksikti: Şanlıurfa ekonomisinde yeni kriz! İflas eden de var, eşiğine gelen de...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karşılıksız çekler, alınamayan ödemeler firmaları zora zor durumda bırakıyor. Bu nedenle iflas edenler de var, iflasının eşiğinden dönenler de...

Çek ticari hayatın en önemli ödeme araçları arasında ancak bu konuda Şanlıurfa’da son dönemde ciddi bir sorun yaşanıyor. 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezinden alınan verilere göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla karşılıksız çeklerde yaşanan artış, bu yılın ilk yedi ayında oldukça belirgin.Şanlıurfa’da 2023 yılında toplam bin 347 karşılıksız çek kayıtlara geçerken, 2024 yılı Temmuz ayında bu sayı 2 bin 181'e yükseldi. 

Firmalar, yaşanan bu kriz karşısında kendi çözümlerini üretmeye çalışıyor. Esnaf, riskleri minimize etmek için çeşitli önlemler alıyor, ancak bu önlemler çoğu zaman yeterli olmuyor. Hukukçular ise, çekle ticaret yapanları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bu tür ödemelerin güvenliğini sağlamak adına atılması gereken adımlar konusunda firmalara rehberlik ediyorlar.

Karşılıksız çeklerin yarattığı bu belirsizlik ve finansal sıkıntılar, esnafın ve küçük işletmelerin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. İcra takiplerinin artışı, zaten sıkıntılı durumda olan işletmeleri daha da zorlaştırıyor. 

 

Bir bu eksikti: Şanlıurfa ekonomisinde yeni kriz! İflas eden de var, eşiğine gelen de...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.