Şanlıurfa Türkiye’nin parlayan yıldızı

Ticaret Bakanı Bolat, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olduğunu ve tarımın öneminin afetlerde, savaşlarda, salgında çok daha önemli bir hale geldiğini aktaran Bolat, kentin ülkenin parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi.

Şanlıurfa Türkiye’nin parlayan yıldızı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Şanlıurfa’ya geldi. Havayolu ile şehre gelen Bakan bolat, Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa Milletvekilleri ve il protokolünün de katılımlarıyla Ceylanpınar’a hareket etti. 

Bakan Bolat, Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye'nin Resulayn ilçesi ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi arasında modernize edilen Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Bolat, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olduğunu ve tarımın öneminin afetlerde, savaşlarda, salgında çok daha önemli bir hale geldiğini aktaran Bolat, kentin ülkenin parlayan yıldızı haline geldiğini ifade etti

Bolat, Şanlıurfa'nın ihracat rakamlarına da değinerek, şunları kaydetti: 

"Son 21 yılda Şanlıurfa tarımıyla, organize sanayi bölgesiyle, ticaretiyle, turizmiyle gerçekten bir cazibe merkezi bir yıldız haline geldi. Gümrükleriyle de dış ticareti arttırma gayreti içindeyiz. Şu anda faaliyet bazında iller sıralamasında Şanlıurfa'nın geçen yıl ihracatı 428 milyon dolardı. Ama bu yeni gümrük kapılarının açılmasıyla ve Suriye'deki eğer yakında barış ortamının tesisi mümkün olduğunda bu rakamlar milyar doların üzerine çıkacak en kısa sürede. Bu yıl ilk 8 ayda yüzde 32'lik bir ihracat artışı var Şanlıurfa'nın. 335 milyon dolar, ihracatı yükseldi. Bu şu demektir. İnşallah yıl sonuna kadar 550-600 milyon dolara yükselmiş olacak." 

Şanlıurfa Türkiye’nin parlayan yıldızı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.