Filistin’de öldürülen Ayşenur için Şanlıurfa’da cenaze namazı kılındı

Şanlıurfa’da, İHH öncülüğünde 6 Eylül’de İsrail işgali altında olan Batı Şeria'da katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından açıklama yapan İHH Başkanı Behçet Atilla, “İnşallah bu kardeşlerimizin şehadetlerinin, kanlarının bereketiyle ümmeti Muhammed uyanır ve üstündeki bu baskıları ve zulmü bertaraf eder.” dedi.

Filistin’de öldürülen Ayşenur için Şanlıurfa’da cenaze namazı kılındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Eylül’de İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da keskin nişancı mermisiyle hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi için Şanlıurfa’da cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Dergah Camii’nde kılınan namaza yüzlerce kişi katılım gösterdi. 

Namaz sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atilla, şu ifadeleri kullandı:

“Malumunuz 12’nci aya girdiğimiz Gazze’deki bu korkunç saldırı ve zulmü protesto etmek ve bu zulmün Gazze şeridinden Batı Şeria’ya doğru kayması ve orada çok sayıda Müslüman kardeşimizin şehit olmasından dolayı insanlar tepkilerini ortaya koyuyor. Ayşenur kardeşimiz de diğer vicdan sahibi insanlar gibi tepkisini göstermek için protesto eylemine katılıyor ve maalesef bu barbar ve siyonist çeteler Ayşenur’un bulunduğu bölgeye ateş açıyor ve kardeşimiz şehit oluyor. Rabbim hepsinin şehadetini kabul etsin. İnşallah bu kardeşlerimizin şehadetlerinin, kanlarının bereketiyle ümmeti Muhammed uyanır ve üstündeki bu baskıları ve zulmü bertaraf eder. 

Biz de Urfa İHH öncülüğünde bugün burada bu kardeşimiz ve diğer kardeşlerimiz için Dergah Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldık ve Allah’tan rahmet diledik. Cenabı Allah kabul etsin. Katılan tüm kardeşlerimize de teşekkür ediyorum”.

Filistin’de öldürülen Ayşenur için Şanlıurfa’da cenaze namazı kılındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.