İşverenler 110 bin TL maaşla fellik fellik eleman arıyor! Diploma şartı bile aranmıyor

Son yıllarda iş piyasasında diploma gerektirmeyen bu meslekte, hızla artan bir talep var. İşverenler bu alanda nitelikli aday bulmakta büyük zorluk çekiyor. İşte, eğitim belgesi olmadan da kariyer yapabileceğiniz ve iş piyasasında en çok aranan o meslek…

İşverenler 110 bin TL maaşla fellik fellik eleman arıyor! Diploma şartı bile aranmıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi sektöründe büyük bir gereksinim duyulan ve diploma şartı aranmayan CNC operatörlüğü, Türkiye iş dünyasında en çok aranan meslekler arasında yer alıyor. Özellikle sanayi sektöründe nitelikli ara eleman sıkıntısı yaşanırken, CNC operatörleri yüksek maaş teklifleriyle dikkat çekiyor. 

YÜKSEK MAAŞ VE BÜYÜYEN TALEP

Türkiye’de sanayi sektöründe önemli bir role sahip olan CNC operatörlüğü, her geçen gün artan bir talep ile karşılaşıyor. Fabrikalarda, CNC makinelerini kullanarak malzemeleri işleyen bu profesyoneller, ortalama 110 bin TL gibi yüksek maaşlarla çalışabiliyor. Bu meslek grubunda diploma gereksinimi olmaması, onu özellikle iş arayanlar için cazip kılıyor.

MESLEK İÇİN TEŞVİK VE EĞİTİM FIRSATLARI

Habertürk’te yer alan habere göre, son yıllarda, iş dünyası CNC operatörlüğü için kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Türkiye’nin sanayi üretim kapasitesinin artırılabilmesi için gençlerin bu mesleğe yönlendirilmesi büyük önem taşıyor. Millî Eğitim Bakanlığı ve sanayi odaları, bu alanda mesleki eğitimleri desteklemek amacıyla çeşitli teşvik kursları düzenliyor. Bu kursları başarıyla tamamlayan katılımcılar, aldıkları sertifikalarla sanayi sektöründe istihdam ediliyor.

CNC OPERATÖRLÜĞÜ İÇİN YÜKSELME İMKANLARI

CNC operatörü olarak işe başlayan bireyler, ilk etapta 30 bin TL - 35 bin TL arasında bir maaşla işe başlıyor. Ancak deneyim kazandıkça ve kendini geliştirdikçe, bu maaşlar 60 bin TL - 70 bin TL seviyelerine yükselebiliyor. Özellikle savunma sanayi ve medikal sektördeki CNC operatörleri, 100 bin TL - 110 bin TL gibi yüksek maaşlarla çalışabiliyor.

ELEMAN SIKINTISININ ARDINDAKİ SORUNLAR

Sanayi sektöründe CNC operatörü sıkıntısı, Türkiye'nin yıllık 90 milyar dolarlık CNC ihracatına rağmen, yeterli nitelikli iş gücünün bulunmamasından kaynaklanıyor. Sektör temsilcileri, “Geleceğin ve bugünün mesleği” olarak tanımladıkları CNC operatörlüğü için gençlerin bu alana yönlendirilmesini vurguluyor.

 

İşverenler 110 bin TL maaşla fellik fellik eleman arıyor! Diploma şartı bile aranmıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.