Şanlıurfa’da son 2 gün! Sistem değişiyor…

Ev kiralama sisteminde önemli bir değişiklik yolda. Yeni yıldan itibaren, kiralık ev ilanlarında köklü bir dönüşüm gerçekleşecek. Ayrıca, 15 Eylül'de başlayacak ve 3 ay sürecek geçici bir düzenleme ile yıl sonuna kadar yetki belgesi olmadan ilan verme imkanı sağlanacak.

5

Şanlıurfa ve diğer şehirlerdeki konut fiyatlarındaki hızlı artış, emlak piyasasında belirgin bir arz genişlemesine yol açtı. 

Bu durumu dengelemek için hükümet, kiralık ve satılık ev ilanlarına yönelik yeni bir düzenlemeye gidiyor. 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek bu düzenlemeye göre, tüm ilanlar sadece e-Devlet platformu üzerinden yapılabilecek. Bu değişiklik, ilanların daha şeffaf ve kolay denetlenebilir olmasını amaçlıyor.

Belgesiz emlak işletmelerine karşı sıkı önlemler alınacak ve bu işletmelerin ilan vermesi yasaklanacak. Yetkilendirme süreci 15 Eylül 2024’te başlayacak ve 3 ay sürecek. Yeni kurallara göre, 1 Ocak 2025'ten itibaren sadece e-Devlet üzerinden yetki belgesine sahip emlak işletmeleri ilan verebilecek. 

Ancak, 15 Eylül 2024 ile 31 Aralık 2024 arasında, yetki belgesi olmadan da ilan verilebilecek. Bu tarihten sonra, yetki belgesi olmadan ilan vermek mümkün olmayacak. Bu düzenleme, düzensiz kiralık ve satılık ilanların önüne geçmeyi hedefliyor.