Urfa'da isotun fiyatı düştü: Vatandaşlar araçları doldurdu

Şanlıurfa halkının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan isotun hasat mevsimi devam ediyor. Daha önce kilosu 18 TL'yi bulan isotun fiyatı Hal de artmasıyla 9 liraya kadar düştü.

Urfa'da isotun fiyatı düştü: Vatandaşlar araçları doldurdu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da büyük zahmetlerle yetiştirilen ürünlerin başında gelen kırımızı biber (isot) hasadı devam ediyor.

Türkiye'nin yemeklik pul biber ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Şanlıurfa'da, biber hasadının başlamasıyla birlikte isot yapımı devam ediyor.

Toplama işlemlerinin ardından biber satılmak üzere hal pazarlarında satışa gönderiliyor. Urfa isotun kilogramı ise 9 ile 11 TL arasında değişiyor.

Pazarlardan veya tarlalardan toplanan biberler, özenle temizlenip kurutuluyor. Daha sonra özel işlemlerden geçirilerek isot veya biber salçası haline getiriliyor.

İSOTUN ACI SERÜVENİ 

Kentte ilkbahar mevsiminde ekilen, bakım ve sulamanın ardından ağustos ayının ortalarında hasat edilmeye başlanan biberler, kamyonlarla kadın işçilere getiriliyor. Biberler, daha çok kadınlar tarafından ev veya bahçelerde yıkandıktan sonra sap ve çöplerinden ayrılıyor. Kavurucu sıcağa biber acılığı da eklenince çalışanları bir hayli yoran işlemde, biberler elle parçalanıp makineden geçirilerek naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor. Gün içinde yönü değiştirilerek güneşte tamamen kuruması sağlanan biberler, rengi koyulaştıktan sonra makinelerde çekiliyor.

Urfa'da isotun fiyatı düştü: Vatandaşlar araçları doldurdu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.