Türkiye’nin dev market zinciri satıldı! İşte yeni sahipleri…

2023 yılında İzmir merkezli 26 şubesi bulunan Hobi Parfümeri’yi satın alarak süpermarket sektöründe dikkat çeken bir adım atan Migros, bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin önemli market zincirlerinden Kent Gross’u da bünyesine kattı. İzmir ve çevresinde güçlü bir varlığa sahip olan Hobi Parfümeri'nin satın alınmasıyla Migros, pazar dinamiklerini değiştirmeyi başarmıştı. Bu hamlenin ardından, Kent Gross’un da Migros’a geçişi için Rekabet Kurumu’nun onayı geçtiğimiz hafta tamamlandı.

5

2023 yılında İzmir merkezli 26 şubesi bulunan Hobi Parfümeri’yi satın alarak süpermarket sektöründe dikkat çeken bir adım atan Migros, bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin önemli market zincirlerinden Kent Gross’u da bünyesine kattı.

Kent Gross, 2017 yılında faaliyete geçmiş ve kısa sürede büyüyerek sektördeki devlerin ilgisini çekmiş bir zincir olarak biliniyor. İstanbul ve Konya’daki toplam 6 şubesi ile dikkat çeken Kent Gross’un Migros’a devri, rekabet koşullarını değiştirmesi beklenen bir diğer önemli adım oldu.

Geçtiğimiz yıl satış ve kar rekorları kırarak büyük bir başarıya imza atan Migros, bu yıl da büyüme stratejilerini sürdürüyor. Şirket, hem fiziki mağazacılık hem de e-ticaret alanında genişlemeye devam ediyor. Özellikle Migros Yemek ve sanal market uygulamalarıyla e-ticarette önemli bir ivme yakalayan Migros, fiziki mağazalarında da büyümeye odaklanmış durumda.

Şirket, pazar payını artırmayı ve rekabetçi fiyatlama stratejilerini devam ettirmeyi hedefliyor. Ayrıca, her gün ortalama birden fazla mağaza açarak yaygınlığını artırmaya devam eden Migros, hem meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünleri gibi çeşitli kategorilerdeki rekabetçi fiyatlarıyla hem online hem de fiziksel mağazalarında geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı başarmış durumda. Migros'un önümüzdeki dönemde de yeni satın alım ve genişleme hamleleri yapması bekleniyor.