Narin Güran soruşturmasında anne ve ağabey de dahil 8 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada amca, anne ve abinin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Narin Güran soruşturmasında anne ve ağabey de dahil 8 kişi tutuklandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesinde kaybolduktan sonra başlatılan arama çalışmaları sonucunda Narin Güran’ın cesedi, kıyafetleriyle birlikte bir çuval içinde derenin kenarına bırakılmış halde bulunmuştu. 

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, cesedin üzerinin taş ve ağaç dallarıyla gizlendiğini söylemişti. Yapılan ilk incelemelere göre, küçük kızın öldürüldükten sonra su kenarına getirildiği tespit edildi.

8 TUTUKLAMA 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Narin Güran’ın ailesi ve yakın çevresinden 24 kişi gözaltına alındı. 

Şüpheliler arasında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi ve dört amcası da bulunuyordu. Gözaltına alınanlar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, aralarında anne, ağabey ve amcasının da bulunduğu 8 kişinin tutuklanmasına, 4 kişinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Soruşturmanın önemli zanlılarından biri olan Narin Güran’ın amcası Salim Güran olayın ardından 2 Eylül'de tutuklanmıştı. Jandarma sorgusunda başka bir şüpheli olan Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran'ın kendisine 200 bin lira karşılığında küçük kızın cesedini dereye bırakmasını istediğini iddia etti. Bahtiyar, sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, amcanın kendisini "Çocuğu alıp yok et, yoksa seni ve aileni öldürürüm." diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. Bu beyanların ardından Bahtiyar da "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla 10 Eylül'de tutuklandı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

 

Narin Güran soruşturmasında anne ve ağabey de dahil 8 kişi tutuklandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.