Bakan Bolat Şanlıurfa'da basın mensuplarıyla buluştu -GÜNCELLENDİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Şanlıurfa temasları çerçevesinde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi ve ziyaretine dair önemli açıklamalarda bulundu.

5

Sabah saatlerinde kente gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat ilk olarak Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bakan Bolat daha sonra Akçakale ilçesine geçerek buradaki sınır kapısında incelemede bulundu. Kente ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programına katıldı.

“TALEPLERİ ANKARA'DA TAKİP EDECEĞİZ”

Son olarak, özel bir otelde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Bolat burada açıklamalarda bulundu.

Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle yaptığı toplantıya değinen Bakan Bolat, taleplerin Ankara'da takipçisi olacaklarını belirterek “Sıcak bir misafirperverlik gördük. Türkiye buluşmaları çerçevesinde Şanlıurfa'daki bütün iş dünyası ve diğer sektörel. Mesleki STK başkanları ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hepsini dikkatle dinledik. Tarımdan sanayiye, hizmetlerden ticarete varıncaya kadar esnaftan sanayiciye, çiftçiden küçük sanatkarlara varıncaya kadar beklentilerini, dileklerini, temennilerini, önerilerini dikkatle dinledik. Sorularını cevaplar verdik. Yaptığımız icraatları anlattık. Kendilerinin talepleriyle alakalı olarak da inşallah Ankara'ya döndükten sonra çalışacağımıza takip edeceğimize başta Sayın Bekir Bozdağ bakanımız ve diğer milletvekillerimiz, il başkanımız olmak üzere söz verdik” diye konuştu. 

"SURİYE İLE TİCARET ALIŞVERİŞİ İÇİN CEYLANPINAR GÜMRÜK KAPISI ÖNEMLİ"

Modernize edilen Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın açılışını bugün gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Bolat, "Ceylanpınar ilçesinde Şanlıurfa'mızın Suriye ile olan sınırındaki önemli kapılardan biri olarak yepyeni, modern ve bilgisayarlarla donatılmış bir gümrük müdürlüğü binasını hizmete açtık. Diğer tesisleri ve gümrük kapısını hizmete açmış olduk. Orada ihracatçılarla, tüccarlarla buluştuk brifing aldık. Bu Ceylanpınar Gümrük Kapısı çok önemli. Çünkü Suriye ile inşallah yakın bir zamanda olmasını ümit ettiğimiz çatışmasızlık ve barış ortamı sağlandığı takdirde, çok hızlı bir ticaret alışverişi olacağına inanıyoruz. Yeniden imar faaliyetlerinde Türk firmaları çok ciddi gayret gösterecekler ve katkıda bulunacaklar. Onun için gümrük kapılarımızın modernleştirilmesine ve gümrük kapılarımızın çok iyi işlemesine büyük bir ihtiyaç var. Ceylanpınar'dan sonra Akçakale Gümrük Müdürlüğü'müzü ziyaret ettik. Orada da genişletme çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Milli Savunma Bakanlığımıza ait mayınlı alanın temizlenmesi Milli Savunma Bakanlığımız tarafından başlatıldı. Bizim isteğimiz üzerine çok sağ olsunlar ve yakın bir zamanda mayın temizleme çalışmaları bittikten sonra hızlıca yatırım programını alıp projelendirip Akçakale'nin de gümrük müdürlüğünün ve gümrük kapısı hizmetlerinin modernize edilip çok iyi hale getirilmesini inşallah bir iki yıl içinde başarmış olacağız" dedi.

EXSİMBANK VE ESNAFA KREDİ DESTEĞİ MÜJDESİ

Bakan Bolat, Şanlıurfa'nın ihracatının artmasını istediklerini ifade ederek, bu rakamların daha da yukarılara taşınması için Exsimbank'ın önce temsilciliğini daha sonra da şubesini Şanlıurfa'ya açacaklarını söyledi.

Kentteki esnaflar için yeni bir finansman destek paketi için görüştüklerini aktaran Bakan Bolat, Şanlıurfa esnafına yarından itibaren 150 milyon lira daha ek finansman kredi desteği sağlanacağını ifade etti.

Bakan Bolat daha sonra kentteki AK Parti Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleriyle basına kapalı olarak bir araya geldi.