Şanlıurfa ve Konya’dan sonra Eskişehir’de! Durum çok ciddi: Tehlike büyüyor…

Konya'da sık sık görülen obruk oluşumu, son olarak Şanlıurfa'da da görülmüştü. Şimdi ise bu tehlike Eskişehir’in Çifteler İlçesi'nde kendini gösterdi. Çifteler'in ayçiçek tarlasında yaklaşık 20 metrelik dev bir obruk oluştu.

Şanlıurfa ve Konya’dan sonra Eskişehir’de!  Durum çok ciddi: Tehlike büyüyor…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Obruklar, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşanan bir doğal felaket haline geldi. Konya'da sık sık karşılaşılan bu tehlike, en son Şanlıurfa'da da kendini göstermişti. Şimdi ise Eskişehir’in Çifteler İlçesi bu endişe verici olayla karşı karşıya. Çifteler'in ayçiçek tarlasında, devasa bir obruk oluştu. Bu obruk, yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde.

OBRUK NEDİR?

Obruk, yer altında kireçtaşı gibi eriyebilen kayaçların zamanla boşluklar oluşturması ve bu boşlukların tavanlarının çökmesiyle meydana gelen karstik yer şeklidir.

OBRUK NEDEN OLUŞUR?

Obruk oluşumlarının giderek artmasının en temel nedeni aşırı ve kontrolsüz su kullanımıdır. Yıllar içerisinde yer altı su seviyesindeki düşüşler, obrukların artmasına yol açmaktadır.

OBRUK NASIL OLUŞUR?

Yer altı suyunun karbondioksit ile birleşerek karbonik asit oluşturması sonucu, bu asit kireç taşı bulunan toprakları zamanla çözerek yer altında mağaralar oluşturur. Bir müddet sonra mağaranın üstündeki toprak çöker ve bu çökme sonucu derin çukurlar meydana gelir. İşte bu çukurlara obruk denir.

 

Şanlıurfa ve Konya’dan sonra Eskişehir’de! Durum çok ciddi: Tehlike büyüyor…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.