Vekil Önen: Üzerinden 44 yıl geçti hala utanç duyuyoruz

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, sosyal medya hesabından 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında,” Üzerinden 44 yıl geçti ama 12 Eylül'ü düşünürken hala utanç duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

5

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen'in 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Önen mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üzerinden 44 yıl geçti ama 12 Eylül'ü düşünürken hala utanç duyuyoruz. 12 Eylül 1980 darbesi, demokrasi tarihimizde silinmeyecek kara bir lekedir.

O karanlık günlerde haksız yere darbecilerin zulmüne uğrayan, işkence gören, idam edilen tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum, rahmetle yâd ediyorum.

Artık bu millet, bir daha 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi olayların yaşanmasına asla izin vermez. Biz de her zaman darbelere karşı çıkmış bir anlayışın temsilcileri olarak, halkın iradesine ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Öte yandan Türkiye'yi 12 Eylül darbe yönetiminin milletimizin sırtına sardığı anayasa kamburundan kurtarmak, hepimizin birinci görevidir.

Bu anayasa, yapılan onca değişiklikle yamalı bohçaya dönmüştür ve artık 2024 Türkiye'sine yetmiyor, bu çok açık.

Şu an ülkemizin durumu, demokrasinin normal işleyişi içinde yeni bir anayasa hazırlamaya ve milletin onayına sunmaya uygun ve 27 Mayıs 1960 darbesiyle başlayan bu kötü geleneği tamamen bitirebilecek durumda.

Türkiye, milletimizin hayalini kurduğu yeni bir anayasayı hak ediyor.

Ben de AK Parti'mizin Şanlıurfa Milletvekili ve bu aziz milletin bir ferdi olarak, yeni anayasa için Gazi Meclisimizde var gücümle çalışacağım.

Milletin gücünün üzerinde bir güç tanımayan bir partinin temsilcileri olarak, halkın iradesine ve demokrasiye sahip çıkmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.”