Harran Üniversitesi'nin projesi birinci seçildi! AB tarafından desteklenecek

Harran Üniversitesi, önemli bir sosyal girişimcilik projesiyle daha uluslararası destek almayı hak kazandı. Proje, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bütçe ile hayata geçirilecek ve Osmanbey ve Eyyübiye kampüslerinde iki ayrı binada hizmet verecek olan Sosyal Girişimcilik Merkezleri açılacak.

Harran Üniversitesi'nin projesi birinci seçildi! AB tarafından desteklenecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası iş birliğiyle yürütülen SEECO Proje Çağrısı kapsamında, Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sunulan "Harran Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Merkezi" projesi, başvurular arasında birinci sırada yer alarak destek aldı.

Proje kapsamında, Osmanbey ve Eyyübiye kampüslerinde iki ayrı binada hizmet verecek olan Sosyal Girişimcilik Merkezleri açılacak. Bu merkezler sayesinde sosyal girişimci adaylarına buluşma ve öğrenme noktası sunulmasının yanı sıra gençlere mesleki eğitim, sosyal etkinlikler ve sosyalleşme alanlarının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, iş hayatına katılımı destekleyecek olan merkez, göçmen ve yerel gençlerin sosyal uyum süreçlerini sosyal girişimcilik yoluyla güçlendirmeyi ve bölgenin ekonomik güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Özellikle kadın girişimciler, gençler ve yerel işletmelere yönelik eğitim ve mentorluk programları ile bölgedeki iş gücü kapasitesini artırmayı planlayan proje, yerel işletmelerin büyümesini teşvik edecek. Proje, gençlerin ekonomiye katılımını artırırken, onların yetkinliklerinin gelişimine de önemli katkı sağlayacak.

Proje ekibinde Doç. Dr. Hakan Gülerce, Dr. Hülya Eraslan ve Öğr. Gör. Büşra Vural Şenel yer alıyor. Ayrıca, Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş., Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, TOBB Şanlıurfa Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliği içinde projeyi birlikte yürütecekler.

Harran Üniversitesi'nin projesi birinci seçildi! AB tarafından desteklenecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.