Sahte diploma skandalında şok edici ayrıntılar: Devlette iş garantili sahte diploma!

Araştırmacı gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya üzerinden yaptığı yeni açıklamalarla büyük bir skandalın kapısını araladı. Ağırel, “Sahte Diploma konusunu uzun zamandır yazıyorum ve yetkilileri uyarıyorum. Ancak iş daha farklı boyutlara gitmiş!” dedi. İşte detaylar…

Sahte diploma skandalında şok edici ayrıntılar: Devlette iş garantili sahte diploma!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'deki üniversitelerden lisans, yüksek lisans, lise ve önlisans diplomalarının sahte versiyonları, sosyal medya ve internet sitelerinden paylaşılırken, dolandırıcılar bu belgelerin e-Devlet sistemine de işleneceğini iddia ediyor. 34 bin liraya kadar çıkabilen bu sahte belgeler, gerçek diplomalardan ayırt edilemeyecek kadar ayrıntılı bir şekilde hazırlanıyor. İşte detaylar...

Gazeteci Murat Ağırel, hesabından sahte diploma olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağırel, sahte diplomalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sahte Diploma konusunu uzun zamandır yazıyorum ve yetkilileri uyarıyorum. Ancak iş daha farklı boyutlara gitmiş! Bir sitede 10.000 Dolar karşılığında garantili Devlette kadrolu iş, 7000 Dolar karşılığında yargı kararı bozma, 3600 Dolar karşılığında KPSS soruları, 5000 Dolar karşılığında Gri Pasaport, 1000 Dolar karşılığında diploma, ehliyet, kimlik, kişisel bilgiler satılıyor.”

YÖK’TEN İDDALARA YANIT

Yüksek Öğretim Kurulundan (YÖK)  internet üzerinden verilen ‘sahte diploma’ satış ilanlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verildi” ifadesi yer aldı.

YÖK’ün açıklaması şöyle:

“Yükseköğretim Kurulu, diploma ve denklik sahteciliklerine ilişkin her türlü iddia ve ihbarları titizlikle incelemekte ve gerekli gördüğü durumlarda yasal işlemlerin tesis edilmesi için söz konusu sahtecilikleri adli ve idari mercilere bildirmektedir. Gündeme getirilen konularla ilgili Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığına her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verilmiş olup, tespitlere bağlı olarak gerektiğinde idari ve işlem cezaları uygulanmaktadır. Ayrıca adli vaka olması nedeniyle tespiti yapılan sahtecilikler hakkında adli merciler bilgilendirilmektedir. Kurulumuz, muhtemel sahteliklerin önüne geçmek için yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin bilgilerinin YÖKSİS’e aktarılmasını sağlamakta ve bütün kurum ve kuruluşlara e-Devlet kapısı üzerinden (Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama) belge doğrulaması yapma imkanı vermektedir. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen karekodlu e-Denklik belgelerinin de YÖKSİS’teki ‘denklik sorgulama’ ekranından doğrulanması yapılabilmektedir”

Sahte diploma skandalında şok edici ayrıntılar: Devlette iş garantili sahte diploma!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.