Burası Alanya değil Şanlıurfa’nın yanı başı! Rus turistler akın akın gelmeye başladı...

Türkiye'nin Rus turistler tarafından en çok tercih edilen destinasyonları arasında Alanya'nın öne çıktığı bilinse de, Gaziantep son zamanlarda dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle Rus turistlerin ilgisini çekmeye çalışan şehir, bu alandaki ilk önemli adımını attı. Gaziantep’e gelen ilk Rus turist kafilesi, şehirdeki kültürel zenginliklerden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret etti. Gaziantep, Rus turistlerin ilgisini çekmek için çeşitli stratejiler geliştirirken, Şanlıurfa'daki yetkililer bu gelişmelerden henüz haberdar değil.

5

Türkiye'nin turizm haritasında uzun yıllardır önemli bir yere sahip olan Antalya'nın gözde ilçesi Alanya, Rus turistlerin favori destinasyonlarından biri olarak biliniyor. Ancak son dönemde, Türkiye'nin güneydoğusundaki Gaziantep, bu alanda dikkat çekici adımlar atıyor.

Gaziantep, Rus turistlerin ilgisini çekmek için atılan adımlarla yeni bir turizm merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu kapsamda kente Gaziantep’e gelen ilk Rus turist kafilesi, şehrin en önemli kültürel miraslarından biri olan Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret etti.

Turistler ile bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kafileye şehrin kültürünü yakından tanıttı. Gaziantep’e gelen ilk Rus turist kafile, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezmeye dünya çapında mozaikleri ile ünlü olan Zeugma Müzesiyle başladı. Müzeyi hayranlıkla inceleyen turistler, karşısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

ŞANLIURFALI YETKİLER HABERDAR DEĞİL

Komşu şehir Gaziantep, Rus turistlerin ilgisini çekmek için çeşitli stratejiler geliştirirken, Şanlıurfa ise yetkililer bu gelişmelerden henüz haberdar değil.