Eğitim-Bir-Sen eyleme gidiyor! 4 konuda eylem kararı...

Genel Başkan Ali Yalçın başkanlığında toplanan Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu 4 konuda eylem kararı aldı. Kararlardan biri de nöbet için oldu. Sendika üyelerince haftada 2'nci kez verilecek nöbet görevi yerine getirilmeyecek...

Eğitim-Bir-Sen eyleme gidiyor! 4 konuda eylem kararı...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA- Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulun Genel Başkan Ali Yalçın başkanlığında toplanarak bir takım eylem kararlarını 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nı kapsayacak şekilde güncelledi.

Serbest Kıyafet,
Verilen İkinci Nöbet Görevi İçin,
Mesai Dışı Zorunlu Mesleki Çalışmalara Karşı,
Zorunlu Görevlendirmeler,

olmak üzere 4 konu başlığı için eyleme gidileceği duyuruldu. Buna göre;  kamu görevlilerinin kamu hizmetlerini milletin değerlerine ve kabul görmüş kılık kıyafet şekillerine uygun olmak kaydıyla belirleyecek kıyafetle yerine getirmelerine; öğretmenlerin hafta içi mesai saatleri sonrasında veya haftasonları karşılığı ödenmeksizin zorunlu tutulan kurs, seminer vs. nitelikteki mesleki çalışmalarına katılmama; ücreti ödenmeyen 2'nci nöbet görevinin yerine getirilmemesine ve öğretmenlerin görevlendirmelere gönüllülük esasına göre katılmalarına, istekleri haricinde katılmamalarına karar verildi.

Kararlara Genel Başkan Yalçın'ın yanı sıra Gele Sekreter Talat Yavuz; Genel Başkan Yardımcıları Mesut Öner, Abdülaziz Aydın, Muammer Karaman, Ramazan Çakırcı ve Ali Deniz imza attı.

“BEKLENTİMİZ KALICI ÇÖZÜMLER”

Sendika tarafından yapılan açıklamada “Eğitim-Bir-Sen olarak beklentimiz, kamu işvereninin ve yetkililerin hukuka aykırı, yasallıktan yoksun, mevzuatta dayanağı bulunmayan, çalışanlar üzerinde olumsuz sonuçlar doğuran karar, eylem ve işlemlere sebebiyet vermemesi; karar konusu sorunlara kabulü mümkün, kalıcı çözümler getirmesidir” denildi. 

Kararların ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın da atacağı adım merak konusu oldu. 

Eğitim-Bir-Sen eyleme gidiyor! 4 konuda eylem kararı...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.