"Her 3 öğrenciden 1'i aç gidiyor" Örnek proje Şanlıurfa’ya da gelir mi?

İPA Başkanı Buğra Gökce, Türkiye'de her 3 öğrenciden 1'inin okula aç gittiğini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 2 milyon beslenme paketi dağıtacağını açıkladı. Şanlıurfa'daki dar gelirli bölgelerde de aç ve harçlıksız öğrenci oranlarının yüksek olduğu biliniyor.

"Her 3 öğrenciden 1'i aç gidiyor" Örnek proje Şanlıurfa’ya da gelir mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, Türkiye genelinde öğrencilerin beslenme durumuna dikkat çekti. Gökce, her 3 öğrenciden 1'inin okula aç gittiğini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2024-2025 eğitim yılında 2 milyon beslenme paketi dağıtacağını duyurdu.

Gökce, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yaptığı açıklamada, Türkiye'de öğrencilerin büyük bir kısmının kahvaltı yapmadan okula gittiğini ifade etti. “Her 3 öğrenciden 1’i okula aç gidiyor. Çocuklarımızın yüzde 60’ı haftada en az 1 gün kahvaltı yapmıyor. Öğrencilerin yüzde 19,2’si parasızlık nedeniyle haftada en az 1 gün aç kalıyor. Çocukların yüzde 2’si okuldan sonra hiç akşam yemeği yemiyor ve yüzde 1,9’u ekonomik sebeplerle her gün aç kalıyor” dedi.

Gökce, İBB'nin bu eğitim döneminde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak toplam 2 milyon okul beslenme paketi dağıtacağını açıkladı. Ayrıca, bu sorunun sadece yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmadığını vurgulayan Gökce, "Bu konu, sadece yerel yönetimlerin inisiyatifine bırakılacak kadar önemli değil. Okullarda 1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek sunulması gerekiyor. #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek bir ihtiyaç ve zorunluluk. Bu talebin karşılanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'da dar gelirli ailelerin bulunduğu semtlerde de aç ve harçlıksız giden öğrenci oranının yüksek olduğu biliniyor. Bu projenin Şanlıurfa'ya gelip gelmeyeceği ise merak ediliyor.

 

"Her 3 öğrenciden 1'i aç gidiyor" Örnek proje Şanlıurfa’ya da gelir mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.