Şanlıurfalı iş adamı ciroda 'milyar dolar'ı aşacak

Şanlıurfalı iş insanı Feridun Geçgel'in liderliğindeki Astor Enerji, enerji sektöründeki güçlü adımlarını sürdürüyor. Yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği şirket, mevcut üretim kapasitesini iki katına çıkararak yıllık cirosunu 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor. Bu büyük hedefe ulaşmak için toplamda 200 milyon dolarlık bir yatırım yapacak olan Astor Enerji, aynı zamanda Porto Riko’ya yönelik 56 milyon dolarlık bir ihracat anlaşması da imzaladı.

Şanlıurfalı iş adamı ciroda 'milyar dolar'ı aşacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfalı iş insanı Feridun Geçgel'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Astor Enerji, 2025 yılına kadar önemli bir kapasite artışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirket, mevcut üretim alanını 105 bin metrekareden 228 bin metrekareye çıkaracak yeni bir tesis inşa ediyor. Bu yeni tesisle birlikte emaye kaplı, izolasyonlu bakır ve alüminyum üretiminde de artış sağlanacak. Olcay Doğan, Astor Enerji CFO ve Genel Müdür Yardımcısı, bu yatırımların şirketin ciro ve ihracat hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Şirketin yeni yatırım planlarının yanı sıra, ihracat gelirlerinin de 500 milyon doları aşması bekleniyor.

İHRACAT HEDEFLERİ

Astor Enerji'nin 2024'ün ikinci çeyreğinde elde ettiği 11.5 milyar TL ciro, şirketin büyüme stratejilerinin ve pazar taleplerine verdiği güçlü yanıtların bir göstergesi oldu. Net kârı ise yüzde 82 artışla 1.3 milyar TL'ye ulaştı. Bu başarının ardından, şirketin ihracat gelirleri de hızla artış gösteriyor. Şu anki ihracat oranı toplam hasılatın yüzde 40'ını oluştururken, bu oranın ilk etapta yüzde 50'ye çıkarılması hedefleniyor.

İSTİHDAM VE AR-GE YATIRIMLARI

Astor Enerji, büyüme sürecinde istihdamını da artırıyor. 2020 yılında yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı şirketin çalışan sayısı, 2024 itibarıyla 2002’ye yükseldi. Ayrıca, Ar-Ge yatırımlarına da büyük önem veren şirket, 2023 yılında 476 milyon TL'lik Ar-Ge harcaması gerçekleştirdi. Türkiye'nin en çok Ar-Ge yatırımı yapan 25. şirketi olan Astor Enerji, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor.

ULUSLARARASI BAŞARILAR VE GELECEK PLANLARI

Şirket, uluslararası arenada da adından söz ettiriyor. Güney Amerika'da Porto Riko’ya yapılan 56 milyon dolarlık güç trafosu ihracat anlaşması, Astor Enerji'nin global pazardaki etkisini artırma stratejisinin bir parçası. Olcay Doğan, "Güçlü siparişler aldık ve bu bizi cesaretlendirdi. Çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz" dedi.

 

Şanlıurfalı iş adamı ciroda 'milyar dolar'ı aşacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.