Şanlıurfa polisi adım adım dolaşıp uyarıyor!

Şanlıurfa polisi, "İnsan olmak mutluluğu silahsız paylaşmaktır" sloganı ile adım adım dolaşarak vatandaşları düğünlerde silah sıkılmaması konusunda uyarıyor.

Şanlıurfa polisi adım adım dolaşıp uyarıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARAKÖPRÜ- Şanlıurfa'da düğünlerde maganda kurşunu ile insan hayatının riske atılmasının önüne geçmek isteyen Şanlıurfa polisi ilçe ilçe gezerek broşür dağıtıp uyarıyor. 

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden polisler, Karaköprü ilçesi Atakent Mahalle Muhtarlığı önünde bir grup vatandaşla bir araya gelerek düğün sevinçlerini paylaşmak için bilinçsizce havaya silah sıkılmasının zararlarını anlattı. Düşen mermilerin yılda yüzlerce insanın hayatlarını kaybetmelerine sebep olduklarını belirten ekipler, herkesin kendi yakınlarını da bu konuda uyarmaları gerektiğini söyledi.

 

“YORGUN MERMİ, PEK ÇOĞUMUZUN FARKINDA OLMADIĞI BİR TEHLİKEDİR”

Yorgun merminin sessiz tehlike olduğunu belirten ekipler şu bilgileri verdiler:

“Yorgun mermi, silahların ateşlenmesi sonucu ortaya çıkan ancak pek çoğumuzun farkında olmadığı bir tehlikedir. Bu terim, tabanca yada tüfek gibi ateşli silahlarla havaya atış yapıldığında, mermilerin en yüksek konumlarına ulaşmasını ve ardından serbest düşüşe geçmelerini ifade eder. Bu atışlar, ilk bakışta zararsız gibi görünebilir, ancak geride bıraktığı tehlikeler oldukça ciddi ve yaşamsal önem taşır. İşte bu tehlikeleri anlatan bazı önemli bilgileri maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz:
1. Yaralanma ve Ölüm Riski,
2. Maddi Zarar,
3. Güvenlik Endişesi,
4. Hukuki Sonuçlar…
Bu nedenler ile atış yapmak için poligonlar gibi güvenli alanlar tercih edilmeli ve atışlar bu konuda eğitimli kişiler nezaretinde gerçekleştirilmelidir.” 

 

 

Şanlıurfa polisi adım adım dolaşıp uyarıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.