Şanlıurfa’da ders zili sorunlarla çaldı! Meclis gündemine taşındı

DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, Şanlıurfa'nın 2024-2025 eğitim öğretim yılına büyük sorunlarla başladığını dile getirerek, öğretmen eksiklikleri, derslik yetersizlikleri ve hijyen sorunlarının acil çözüm gerektirdiğini vurguladı. Öcalan, bu konuların Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması amacıyla TBMM'ye bir soru önergesi sundu.

Şanlıurfa’da ders zili sorunlarla çaldı! Meclis gündemine taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na (TBMM)   bir soru önergesi verdi.

Öcalan’ın,Şanlıurfa’daki eğitim sisteminin, genişleyen öğrenci nüfusu ve yetersiz altyapı ile başa çıkmakta zorladığını kaydetti.

Öcalan, şehirdeki 750 bin öğrenci için mevcut olan 23 bin derslik, derslik başına düşen öğrenci ortalamasını 50’ye çıkardığını belirtti.

Bu durumun eğitim kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken Öcalan, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti:

"1.Türkiye genelinde derslik başına düşen öğrenci ortalamasının 20 olması gerekirken, Urfa’da eğitim gören 80 bin Suriyeli öğrencinin de entegre edilmesiyle birlikte özellikle İlk ve orta kademedeki sınıfların mevcudunun 50'yi bulduğu iddiaları bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? 

2.2024/2025 eğitim-öğretim yılı içinde bakanlığınız tarafından Urfa’ya kaç öğretmen ataması yapılması planlanmaktadır? Urfa’ya atanacak öğretmen sayısı Urfa’nın öğretmen gereksinimlerini karşılayacak mıdır?

3.Urfa’da Kürtçe seçmeli ders talebinde bulunan velilerin taleplerinin ‘yeterli talep yok ya da ders verecek eğitmen yok’ denerek görmezden gelindiği iddiaları doğru mudur?

4.Urfa’da kaç öğrenci Kürtçe seçmeli ders almaktadır? Urfa’da görev yapan kaç Kürtçe öğretmeni bulunmaktadır? Urfa ilinde Kürtçe ders veren öğretmen sayısı yeterli midir?

5. Bakanlığınızın Urfa’da eğitim kalitesini ve öğrencilerin başarısını yükseltmeye ve yönelik herhangi bir çalışması bulunmakta mıdır?

6.Türkiye’nin batısındaki kentlere mevsimlik tarım işçisi olarak giden yurttaşlarımızın eğitim ve öğretimlerinin aksamaması için bakanlığınızın herhangi bir eylem planı olacak mıdır?

7.Bakanlığınız tarafından Urfa’da okullardaki temizlik sıkıntısı ve hijyen sorununu gidermeye yönelik yardımcı personel alımı yapılması planlanmakta mıdır?"

 

 

Şanlıurfa’da ders zili sorunlarla çaldı! Meclis gündemine taşındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.