Uzmanından eğitim için ‘göz’de uyarı

Özel Metrolife Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kamik, çocukların okul hayatındaki başarısı için göz muayenesinin önemine dikkat çekti.

Uzmanından eğitim için ‘göz’de uyarı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Metrolife Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kamik okul öncesi döneminde düzenli göz muayenesinin, çocukların akademik başarısı için kritik önem taşıdığını vurguladı. 

Okul öncesi dönemde düzenli göz kontrollerinin, çocukların akademik performansını olumlu yönde etkilediğini belirten Dr. Kamik, “Çocuklarda gözyaşı tıkanıklığı, göz tembelliği ve çeşitli görme bozuklukları gibi sorunlar sıkça görülebilir. Ancak aileler bu tür problemleri her zaman fark edemeyebilir. Bu nedenle, okullar açılmadan önce kapsamlı bir göz kontrolü şarttır” dedi.

Dr. Kamik, görme sorunlarının eğitim sürecinde çocukların geri kalmasına neden olabileceğini vurgulayarak, erken teşhis ile bu sorunların genellikle kolayca çözülebileceğini ifade etti. Yılda bir kez yapılacak düzenli göz muayeneleri ile çocukların sağlıklı bir eğitim hayatına başlamalarının sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

 

Uzmanından eğitim için ‘göz’de uyarı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.