Erdoğan ve Önen Dünya Göçebe Oyunları için Kazakistan’da

Kazakistan'ın başkenti Astana, 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılışına ev sahipliği yaptı. Görkemli bir törenle başlayan etkinlik, Astana Arena Stadı'nda gerçekleştirildi. 89 ülkeden 2 binden fazla sporcu, 21 geleneksel spor dalında mücadele etmek üzere toplandı.

5

Türkiye, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen öncülüğünde temsil ediliyor.

Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Etno Köyü’nde kurulan stantlar büyük ilgi gördü. 8-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen bu organizasyonda, 120 sporcumuz 9 branşta yarışacak. Sporcularımız her branşta iddialı ve en iyi dereceleri elde edeceklerine inanıyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen de, “Dünya Göçebe Oyunları için Kazakistan'dayız. Etkinliğe 89 ülkeden 2 bin sporcu katılıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Oyunlar, Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı, UNESCO, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Kazakistan Etnospor Birliği’nin iş birliğiyle “Ulu Dala Dübiri” (Büyük Bozkırda Buluşma) sloganı altında düzenleniyor ve 13 Eylül’e kadar devam edecek.

Açılış törenine Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şefket Mirziyoyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın Reisi Rüstem Minnihanov gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Moğolistan’ın eski Cumhurbaşkanı Enhbayar Nambarın, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev de törendeydiler. Uluslararası teşkilatlar arasında Birleşmiş Milletler, UNESCO, TÜRKSOY, Türk Yatırım Fonu, TÜRKPA, Türk Kültür ve Miras Vakfı ve Avrupa Birliği temsilcileri de yer aldı.