Şanlıurfa’da da başladı! Tarihin sıfır noktasında balon turu

Şanlıurfa’da "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe’de sıcak hava balonu turları yeniden başladı. Türkiye’de balon turizminin gözdesi Kapadokya’ya alternatif olarak öne çıkan Göbeklitepe, artık balon turlarıyla da ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak.

Şanlıurfa’da da başladı! Tarihin sıfır noktasında balon turu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Türkiye’de balon turizm dendiğinde akla ilk gelen yer Kapadokya. Ancak Şanlıurfa’da da "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de sıcak hava balonu turları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün onayıyla Göbeklitepe semalarında sıcak hava balonları uçmaya başladı. Kovid-19 salgını ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenen bu turistik aktivite, bölgedeki turizm hareketliliğinin artmasıyla birlikte yeniden hayata geçirildi. Sıcak balonla yapılan turlarda Göbeklitepe, Harran Ovası ve kent merkezi havadan izlenebilecek. 

Bu turlar, yerli ve yabancı turistlerin Şanlıurfa’da daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak ve şehrin turistik çeşitliliğini artırmak amacıyla büyük bir adım olarak görülüyor. 

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe’de balon turu yaparak bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini havadan keşfetmek artık mümkün.

Turizm yetkilileri, bu yeni aktivitenin Şanlıurfa’da turizm hareketliliğini artırarak bölgenin cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Şanlıurfa’da da başladı! Tarihin sıfır noktasında balon turu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.