Bu isimler sadece bir bebekte var

Türkiye'de en nadir ve en popüler olan isimler belli oldu. Yeni veriler, son bir yıl içinde en çok tercih edilen kız ve erkek bebek isimlerini gün yüzüne çıkardı. Kız ve erkek çocuklarına verilen bazı isimlerin yalnızca bir bebeğe verildiği de dikkat çekti.

Bu isimler sadece bir bebekte var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de her yıl merakla beklenen bebek isimleri verileri açıklandı. 2023 yılında en çok tercih edilen kız ve erkek bebek isimleri belli oldu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Türkiye’nin nüfusu 2023 sonunda 85 milyon 372 bin 377 olarak belirlenirken, bu nüfusun 22 milyon 206 bin 34’ü çocuklardan oluştu. Çocuk nüfusunun yüzde 51,3’ünü erkek, yüzde 48,7’sini kız çocukları oluşturdu.

ERKEKLERDE ALPARSLAN, KIZLARDA ASEL ZİRVEDE

Geçmiş yıllarda erkek bebek isimleri arasında Yusuf ilk sıralarda yer alırken, 2023 yılında en çok tercih edilen isim değişti. Alparslan ismi, 8 bin 366 bebeğe verilerek zirveye oturdu. Yusuf ise 6 bin 303 bebeğe verilerek popülaritesini ikinci sırada sürdürdü. Göktuğ, Ömer Asaf ve Miraç en popüler erkek isimleri arasında yer aldı.

Kız bebeklerde ise uzun yıllardır ilk sırada yer alan Zeynep, bu yıl zirveyi Asel ismine kaptırdı. Asel ismi, 8 bin 114 kız bebeğe verilirken, Zeynep ismi 7 bin 614 kız çocuğuna verildi. Defne, Zümra Kadın ve Asya da en çok tercih edilen kız isimleri arasında yer aldı.

NADİR VERİLEN İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ

2022 yılı verilerine göre, yalnızca bir bebeğe verilen bazı isimler de dikkat çekti. Bu isimler arasında Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal bulunuyor. 2023 yılı için ise tekil olarak verilen isimlerle ilgili bilgi paylaşılmadı.

2024 yılının en popüler bebek isimlerinin açıklanmasına ise sadece birkaç ay kaldı. Yeni isimlerin ne olacağı ve popüler isimlerin yerlerini koruyup koruyamayacağı, yıl sonu verileriyle belli olacak.

 

Bu isimler sadece bir bebekte var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.