Çiftçi açıkladı! Yeşilay Şanlıurfa’da neler yaptı?

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Aziz Çiftçi bugün basın karşısına çıkarak kurum olarak bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmalarını paylaştı.

Çiftçi açıkladı! Yeşilay Şanlıurfa’da neler yaptı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Aziz Çiftçi, Eyyübiye ilçesi Haşimiye Meydanı eski kasap pazarı yanında bulunan YADEM merkezinde  basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çiftçi, Yeşilay'ın kuruluş tarihine dikkat çekerek, bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmalarını basınla paylaştı.

Başkan Çiftçi, bağımlılık türlerinin arttığına dikkat çekerek, Yeşilay'ın alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığına karşı mücadele ettiğini vurguladı. Bilimsel ve kanıta dayalı yöntemlerle bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, Türkiye genelinde 120 şube ile faaliyet gösteriyor ve 97 ülkede bağımlılıkla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Aziz Çiftçi, ayrıca 6 Şubat depreminin ardından faaliyetlerine ara veren Hatay YEDAM’ın, 24 Nisan’da konteynerde yeniden açıldığını ve toplamda 179 danışanın başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Şanlıurfa özelinde Yeşilay’ın çalışmalarını da paylaşan Çiftçi, 1 Haziran 2022 itibarıyla şubelerinin üye sayısını 42’den 177’ye, gönüllü sayısını ise 450’den 950’ye çıkardığını belirtti. 335 okulda yaklaşık 132 bin öğrenciye Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitimi verdiklerini ifade eden Çiftçi, yaz Kuran kurslarında 9 bin öğrenciye teknoloji ve sağlıklı beslenme eğitimi sağladıklarını dile getirdi. Ayrıca, cezaevlerinde ve denetimli serbestlik müdürlüğünde düzenli eğitimler verildiği ve Şanlıurfa’nın 57 farklı noktasında Yeşilay ve YEDAM tanıtım faaliyetleri yapıldığı bildirildi.

Çiftçi, Yeşilay Şanlıurfa Spor Kulübü’nün yanı sıra çeşitli projelerle Şanlıurfa genelinde bağımlılıklarla mücadelede kapsamlı faaliyetler yürüttüklerini belirterek, "Şehrimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerin bağımlılık illetine bulaşmamaları için tüm gücümüzle sahada olacağız. Hiçbir gencimizi bu bağımlılık illetine feda etmeyeceğiz. 104 yıllık geçmişi olan bu cemiyete gönüllü ve destek olmalarını istirham ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Çiftçi açıkladı! Yeşilay Şanlıurfa’da neler yaptı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.