Şanlıurfa'da sel afetinin enkazı hala duruyor! Müdür sahaya indi haberi geldi

Şanlıurfa'da bulunan Karakoyun Deresi’nde DSİ’nin ağır ilerleyen çalışmaları hem vatandaşların hem de esnafın tepkisini toplamıştı. Sel felaketinin izlerinin hala silinemediği bölgede vatandaşlar sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyordu. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi.

Şanlıurfa'da sel afetinin enkazı hala duruyor! Müdür sahaya indi haberi geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da 14-15 Mart 2023'te yaşanan sel felaketinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti, selin izleri ise hala silinmedi.

BÖLGE MÜDÜRÜ SAHADA

Gazete İpekyol’un geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Eyyübiye ilçesinde yer alan Süleymaniye Mahallesindeki Karakoyun Deresi’ndeki sorunlar, DSİ yetkililerini harekete geçirdi. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi.

DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bölge Müdürümüz Ali Naci Kösalı ve beraberindeki teknik heyet yapımına devam edilmekte olan ‘Şanlıurfa ili Karakoyun deresi Taşkın Koruma’ işi kapsamındaki çalışmaları yerinde incelediler.”

SEL FELAKETİNİN İZLERİ SİLİNEMEDİ

14-15 Mart 2023 tarihlerinde Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde 17 kişi hayatını kaybetmiş, birçok ev ve iş yeri sular altında kalmıştı. Felaketin ardından dere yataklarında sel riskini azaltmak amacıyla genişletme çalışmaları başlatılmış, ancak bu çalışmalar beklenilen hızda ilerlememişti. 

VATANDAŞLARDAN ACİL ÇÖZÜM TALEBİ

Mahalle sakinleri ve bölgedeki esnaf, özellikle ağır işleyen çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Dere yatağı etrafında güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen vatandaşlar, çocukların bu bölgede oynayarak tehlikeye atıldığını belirterek, çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa'da sel afetinin enkazı hala duruyor! Müdür sahaya indi haberi geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.