Şanlıurfa’ya Babil bahçelerinden geldi, Avrupa tescilledi!

Babil bahçelerinden bölgeye getirildiğine inanılan Suruç narı Şanlırufa’da geleneksel yöntemlerle yetiştiriliyor. Dünya standartlarına uygun kalitesi ve sağladığı faydalarıyla dikkat çeken AB’nin tescilli Suruç narı, hem üreticiler için hem de uluslararası pazarlarda büyük ilgi görüyor. İşte Suruç narının bilinmeyenleri…

Şanlıurfa’ya Babil bahçelerinden geldi, Avrupa tescilledi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın sıcak ve kuru iklimi, narın yetişmesi için ideal bir ortam sunuyor. Bölgedeki tarım uzmanları, narın yüksek kalitesini sağlayan doğal koşullardan yararlanarak, ürünlerinin lezzetini ve besin değerlerini maksimuma çıkarıyor. . Böylece Şanlıurfa narı, benzersiz tadı ve yoğun renk özelliğinin dışında sağlık için de oldukça önem duyuyor. 

LEZZETİN ÖTESİNDE 

Narın üzerinde yetiştiği toprak, meyvenin tadına doğrudan etki ediyor. Tadının dışında sağladığı faydayla öne çıkan nar, beyin fonksiyonlarını iyileştiren ve hafızayı güçlendiren polifenoller içerir. Düzenli tüketimi, bilişsel sağlık üzerinde beyin sağlığını destekler ve olumlu etkiler sağlayabilir.

Sindirim sistemi üzerinde yatıştırıcı etkiler yaratır ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bu, sindirim problemleri yaşayan kişiler için faydalı.

DÜNYA STANDARTLARINDA 

Avrupa Birliği şimdiye dek 21 Türk ürününü tanıdı. Bu ürünlerden biri de, adı korumalı menşe adı (PDO) ile tescillenen Suruç narı. Genellikle tatlarına göre tatlı, ekşi ve mayhoş olmak üzere kategorize edilir.

Kalp sağlığını korumada çok önemli bir yeri olan nar, kalp-damar sağlığını destekleyen ve kolesterol seviyelerini düzenleyen bileşenler içerir. Kalp hastalıkları riskini azaltır.

Beyin fonksiyonlarını iyileştiren ve hafızayı güçlendiren polifenoller içermesiyle düzenli tüketimi, beyin sağlığını destekler ve olumlu etkiler sağlayabilir. Sindirim sistemi üzerinde yatıştırıcı etkiler yaratır ve bağırsak hareketlerini düzenler.

BABİL BAHÇELERİNDEN GELDİ 

Şanlıurfalı çiftçiler, Babil bahçelerinden bölgeye getirildiğine inanılan Suruç narını geleneksel yöntemlerle yetiştiriyor. İri ve orta boylu Suruç narı; ince ve elastik kabuğu, kabuğunun sarımsı rengi ve tatlı-ekşi aromasıyla Türkiye'de yetişen diğer narlardan ayrılıyor.

Bu aroma narın içindeki antioksidanlar aracılığıyla, ciltteki serbest radikalleri temizler ve yaşlanma belirtilerini azaltır. Ayrıca, cilt elastikiyetini artırarak daha genç görünmesini sağlar ve cilt sağlığını destekler.

Şanlıurfa’ya Babil bahçelerinden geldi, Avrupa tescilledi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.