Kredi kart limitlerine ayar geliyor! Tek bir kriter üzerinden belirlenecek...

Ekonomideki yol haritasını çizen OVP, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni OVP'de kredi kartı limitleriyle ilgili önemli bir değişiklik öngörülüyor. İşte detaylar...

Kredi kart limitlerine ayar geliyor! Tek bir kriter üzerinden belirlenecek...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Programı açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan güncellenmiş Orta Vadeli Program (OVP), önümüzdeki üç yıl için ekonomik stratejileri belirliyor. 

Enflasyon, büyüme ve cari açık hedeflerinin yanı sıra kredi kartı limitlerine yönelik de önemli bir düzenleme öngörülüyor.

NTV’de yer alan habere göre, OVP'de, finansmana erişimin artırılması için yeni hedefler belirlendi. Üretim kapasitesini artırmak ve sanayi yatırımlarını desteklemek amacıyla seçici kredi uygulamaları getirileceği duyuruldu. Buna göre, kredi kartı limitlerinin, kart sahibinin gerçek gelirleriyle uyumlu hale getirileceği ifade ediliyor. SGK ve Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonuyla bu uyum sağlanacak.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ NASIL BELİRLENİYOR? 

Mevcut sistemde, kart sahibinin ilk yılındaki toplam kredi kartı limiti, aylık net gelirin iki katını; sonraki yıllarda ise aylık gelirin dört katını aşamıyor. Ancak son zamanlarda bazı bankaların, gelirin oldukça üzerinde limitler sunduğu belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların kredi kartı limitleri belirlerken belirli kurallara uyması gerektiğini geçtiğimiz mart ayında açıklamıştı.

 

Kredi kart limitlerine ayar geliyor! Tek bir kriter üzerinden belirlenecek...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.