Bu yardımlar Sudan’a umut olacak! Şanlıurfa’dan yola çıktı

Şanlıurfa İHH tarafından Sudan için başlatılan yardım kampanyası kapsamında bir ayda toplanan un, pirinç ve makarna gibi gıda yardımlardan oluşan 2 tır insani yardımı Şanlıurfa’dan yola çıktı.

Bu yardımlar Sudan’a umut olacak! Şanlıurfa’dan yola çıktı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA-Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği (İHH) Sudan’a yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, diğer illerde de toplanan yardımların İskenderun limanında birleşerek Akdeniz adlı gemi ile yola çıkacağını ifade etti.

Atila, ihtiyaç duyulan ürünler arasında baklagiller, un ve yağ gibi temel ihtiyaç malzemeleri olduğunu söyledi.

ATİLA: BAĞIŞÇILARIMIZIN DESTEKLERİ İLE 2 TIR İNSANİ YARDIM MALZEMESİ SATIN ALDIK

Bağışçıların desteği ile bir ayda iki yardım tırı satın aldıklarını ifade eden Atila, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Malumunuz üzere Sudan’da 25 milyon insan, yaşamını sürdürebilmek için acil bir şekilde insani yardıma muhtaç durumda.  Şiddetli kıtlık, şartları daha da zorlaştırıyor. Şanlıurfa İHH olarak yaklaşık bir ay önce başlattığımız SUDAN’A ACİL YARDIM kampanyası kapsamında bağışçılarımızın destekleri ile 2 tır insani yardım malzemesi satın alıp bugün yola çıkardık. Bu iki yardım tırımızın biri un, diğeri de pirinç, makarna, nohut ve mercimekten oluşan kuru gıda. Bu yardımlarımız diğer illerimizden de gelen yardımlarla birleştirilerek İskenderun limanında bulunan ‘Akdeniz’ adlı gemimizle Sudan halkına ulaştırılacak inşallah. Başta bize destek veren tüm hayırseverlere mağdur Sudan halkı adına teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun, sağlıklarına ve mallarına bereket koysun. Yine başta Akçakale teşkilatımız olmak üzere, Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar, Harran, Suruç, Birecik, Halfeti, Bozova, Yaylak, Baraj ve Hilvan teşkilatlarımıza katkı, emek ve gayretlerinden dolayı şükranlarımız sunuyoruz.” 

Atila, bağış kampanyası bilgilerini şöyle paylaştı:

AYNİ İHTİYAÇ LİSTESİ:

GIDA: Un, Yağ, Pirinç, Şeker, Mercimek, Makarna, Salça, Nohut, Konserve (nohut, bakla, kuru fasulye), Bisküvi Çeşitleri, Bebek Devam Sütü. 

GIDA DIŞI: Battaniye, Cibinlik, Plastik Su Geçirmez Branda, Çadır, Yazlık Kıyafetler, İç Çamaşırı, Sünger Yer Yatağı, Mat veya Hasır, Terlik, Bebek Arabası, Tekerlekli Sandalye (Hasta Sandalyesi), Koltuk Değneği. 

NAKDİ BAĞIŞ:

Kuveyt Türk IBAN: TR79 0020 5000 0083 2353 2000 01 

Ziraat Bankası IBAN: TR70 0001 0002 5366 4937 4650 03

Açıklama kısmına "SUDAN" yazılmalı.

Bu yardımlar Sudan’a umut olacak! Şanlıurfa’dan yola çıktı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.