Büyükşehir Belediyesinin borcu ne kadar?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar, Büyükşehir Belediyesinin borç durumuna ilişkin "Toplam şirketlerle beraber 11 milyar 200 milyon borcumuz vardı. Şu anda son borç tablosunu bilmiyorum.” dedi.

5

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Habertürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu canlı yayında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir Belediyesinin borç durumuna ilişkin de konuşan Gülpınar, şunları kaydetti:

 “Proje çok ama para yoksa proje de yok. Baştan beri aynı söylemdeyim. Proje açıklamadan seçilen tek belediye başkanı olabilirim belki de. Mali açıdan şu anda borçlarla uğraşıyoruz. Şirketlerimizin mali durumu iyi değil. Sürekli bütçemizden aktarım yapıyoruz. Otobüs zarar edebilir ama su kanalizasyon idaresine her ay aktarım yapıyoruz. Tablo kötü yönetilmiş. Kötü yönetimin eseri bunlar. Her şeye zam geliyor. Elektrik, akaryakıta zam geldiğinde bizim için handikap oluyor.

Küçük projelerle ilgili ufak tefek şeyler yapıyoruz. Bazı yatırımlar, inşaatlar başladı. Ama bunlar büyük proje değil. Toplam şirketlerle beraber 11 milyar 200 milyon borcumuz vardı. Şu anda son borç tablosunu bilmiyorum. 18 kredi borcumuz var. Şirketlerden de rakamları almam lazım."