Şanlıurfa ‘vergi yüzsüzleri’nden muaf tutulacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genel tebliğ ile "vergi yüzsüzleri" olarak adlandırılan, devlete 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu veya cezası bulunan mükelleflerin isimlerinin yer alacağı listeler vergi daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde açıklanacak. Ancak, Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu deprem bölgesindeki mükellefler bu listeye dahil edilmeyecek.

Şanlıurfa ‘vergi yüzsüzleri’nden muaf tutulacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla vergisini ödememiş olan veya borçlu olup olmadığına bakılmaksızın vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararları ile vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerin isimleri açıklanacak. Listeler, 15-31 Ekim tarihleri arasında vergi dairelerinde, 1-15 Kasım arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacak. 

ŞANLIURFA MUAF TUTULACAK 

Deprem bölgesindeki iller, yani Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas'ın Gürün ilçesi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmiş mükellefler, bu listeye dahil edilmeyecek. Deprem bölgesindeki mükelleflerin, hem bu bölgelerdeki hem de diğer vergi dairelerine olan kesinleşmiş vergi ve ceza borçları, muaf tutulacak.

Şanlıurfa ‘vergi yüzsüzleri’nden muaf tutulacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.