TOGG’dan Şanlıurfa’da herkesi araba sahibi yapacak kampanya! Bir ay sürecek...

Ağustos ayında satışlarda son 14 ayın en düşük performansını yaşayan Togg, T10X modelini kullanıcılarla buluşturmak için özel finansman çözümleri sunmayı planlıyor. Şirket, bu adımla pazar payını artırmayı ve satışları yeniden canlandırmayı hedefliyor.

5

Eylül ayında, Türkiye’nin yerli otomobil markası TOGG, tüketicilerine T10X modelleri için cazip fırsatlar sunuyor. Bu kapsamda, mevcut T10X versiyonları avantajlı fiyatlarla satışa sunulurken, anlaşmalı bankalar aracılığıyla sağlanan kredi seçenekleri de dikkat çekiyor. Kampanya, 700 bin TL krediye faizsiz ve 12 ay vade ya da yüzde 2,99 faiz oranıyla 30 ay vade seçeneği sunuyor. İkinci seçenekte, aylık geri ödeme miktarı 35 bin 607 TL olarak belirlenmiş durumda.

1 Eylül itibarıyla, TOGG’un yeni “Genel Güvenlik Regülasyonları” (GSR II) çerçevesinde sunduğu ADAS (Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri) yazılım ve donanımlarına sahip T10X’ler piyasaya sürüldü. GSR II uyumlu araçlarda akıllı şerit takip sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, ön çarpışma uyarısı ve acil durum frenleme sistemi gibi özellikler standart olarak bulunacak. Bu özellikler, regülasyonların yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üretilecek tüm T10X modellerinde bulunacak.

Eylül ayı kampanyası, GSR II uyumlu tüm T10X’ler ve sınırlı sayıda GSR I uyumlu versiyonlarda geçerli olacak. Ayrıca, “Yoğun Trafik Pilotu”, “Adaptif Hız Sabitleyici” ve “Adaptif Sürücü Asistanı” gibi ek özellikler, Trumore uygulamasından satın alınıp aktif hale getirilebilecek. Ancak, eylül öncesi teslim alan kullanıcılar bu özellikler için ek bir ödeme yapmayacak.

TOGG’un 2023 Mayıs ayında teslim etmeye başladığı T10X modelinin ADAS sistemleriyle ilgili mühendislik geliştirmeleri, GSR II regülasyonlarına uyum sağlamak amacıyla yoğun bir şekilde sürdürülüyordu. Bu çalışmalar, Eylül 2024’ten önce yola çıkan araçların sistemlerinin güncellenmesiyle sonuca ulaşıyor.

Öte yandan, TOGG’un satış performansı ağustos ayında düşüş gösterdi. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, ağustos ayında 601 adet TOGG satışı gerçekleştirildi ve bu rakam son 14 ayın en düşük performansını temsil ediyor. TOGG'un satışları, 2023’ün Mayıs ayında 306 adetle başlamış, aralık ayında ise 6 bin 11 adetle aylık bir rekora ulaşmıştı.