Yeniden Refah’tan Şanlıurfa açıklaması! “Hiç kimse Urfa halkının iradesine ipotek koyamaz”

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, “31 Mart 2024’te sandıkta tecelli eden halk iradesini baştacı eden Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’nin, Urfalılara yakışan duruş ve tutumunu takdir ve tebrik ediyoruz.” dedi.

5

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) istifa etti. 

Gülpınar'ın istifasından sonra, YRP’li Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Biz Karaköprü’nün helal oylarıyla seçilmiş arkadaşlarımızla birlikte Karaköprü’nün ve kamunun yararına olan her adımı atacağız. Biz yerimizdeyiz, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Bunun üzerine Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “yolumuza devam ediyoruz” diyen Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla tebrik etti. 

KILIÇ: URFALILARA YAKIŞAN DURUŞU TAKDİR EDİYORUZ

“Hiç kimse Urfa halkının iradesine ipotek koyamaz, siyasi tercihinden dolayı cezalandıramaz.” diyen Kılıç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 “31 Mart 2024’te sandıkta tecelli eden halk iradesini baştacı eden Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’nin, Urfalılara yakışan duruş ve tutumunu takdir ve tebrik ediyoruz. Hiç kimse Urfa halkının iradesine ipotek koyamaz, siyasi tercihinden dolayı cezalandıramaz.  İşler ve hizmetler bir süre engellense de günün sonunda adalet tecelli eder, hak yerini bulur. Bu arada hatırlatalım; Sn.Çiftçi, Şanlıurfa’nın, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı’dır”.