Şanlıurfa’da kimse seslerini duymuyor: Tek tek batıyorlar!

Şanlıurfa'da ikinci el otomobil piyasasında yaşanan derin durgunluk, esnafı zor durumda bırakıyor. Geçen yıl bu dönemde hareketli günler yaşayan ikinci el araç piyasası, bugün adeta sessizliğe bürünmüş durumda. Fiyatlardaki düşüşlere rağmen, araç satışları beklentilerin çok altında kalıyor.

Şanlıurfa’da kimse seslerini duymuyor: Tek tek batıyorlar!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da ikinci el araç alım satımda yaşanan durgunluk, esnafı etkiledi.İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüşe rağmen satışlar azalmaya devam ediyor. 

Kentteki ikinci el otomobil bayileri, satışları artırmak için sıfır araçlarda çeşitli kampanyalar düzenlese de, bu çabalar henüz etkili sonuçlar vermedi. Sıfır otomobillerin sunduğu cazip fırsatlar ve kredi erişimindeki kolaylık, ikinci el pazarını olumsuz etkileyerek daralmasına neden oldu. Son beş yılın en düşük seviyesine inen ikinci el otomobil satışları, piyasanın zor durumda olduğunun bir göstergesi.

Bir galerici esnafı, “Satışlar neredeyse yok. Piyasa bu şekilde devam ederse, pek çok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak. Şu anda bile işini bırakmak zorunda kalanlar var, bu hızla devam ederse bu sayı artacak” diyerek durumun ciddiyetini vurguladı.

Şanlıurfa’daki ikinci el otomobil pazarı, bu daralmayı aşmak için çözüm arayışında. Ancak mevcut ekonomik koşullar ve piyasa dinamikleri, esnafın iş yapma kapasitesini ciddi şekilde kısıtlıyor.

 

Şanlıurfa’da kimse seslerini duymuyor: Tek tek batıyorlar!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.