Şanlıurfa'da evlenmeyi planlayan çiftlere büyük engel!

Şanlıurfa'da düğün sezonu tüm hızıyla devam ederken, çiftler ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Enflasyonun yükselmesi ve yaşam maliyetlerinin artması, düğün organizasyonlarını ciddi şekilde etkiliyor. Gelinlik ve damatlık fiyatlarından düğün salonu ücretlerine kadar birçok kalemde yaşanan fiyat artışları, çiftlerin düğün planlarını zorlaştırıyor.

Şanlıurfa'da evlenmeyi planlayan çiftlere büyük engel!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da düğün sezonu sürerken, çiftler yüksek enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle büyük zorluklarla karşılaşıyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün sektörünün yüksek enflasyonun olumsuz etkilerinden dolayı büyük bir daralma yaşadığını belirtti. 

Artan yaşam maliyetleri, düğün organizasyonları, gelinlik ve damatlık fiyatları, takı masrafları ve düğün salonu ücretlerinde büyük bir artışa yol açtı. Paladöken, alışverişlerde taksit imkanlarının kısıtlanmasının sektörde önemli bir zarara neden olduğunu kaydetti. Palandöken,2023 yılında yaklaşık 600-610 bin çiftin evlenmesi beklenirken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu rakamın 500 binlere gerilediğini ve yüzde 15 civarında bir azalma yaşandığını vurguladı. Düğün sektörünün 230’dan fazla kalemi etkilediğini belirten Palandöken, bu durumun ekonomiye büyük bir kayıp yaşattığını ve sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti. 

“GENEL DARALMAYA YOL AÇTI”

Evlilik sektöründeki durgunluğun neredeyse tüm sektörleri olumsuz etkilediğine ve bu durumun ekonomide genel bir daralmaya yol açtığına dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Evlilik sektörü tüm ekonomiyi destekleyen dev bir alan. Ev kurma sürecinde ihtiyaç duyulan mobilya, beyaz eşya, züccaciye, ev tekstili, dekorasyon, düğün salonları, fotoğrafçılar, kuaförler, çiçekçiler gibi sektörler de bu durumdan zarar görüyor. Çünkü çiftlerin ev kurarken yapacakları harcamalar 30’a yakın sektöre etki ediyor. Ancak maliyetlerin artması ve evliliklerin azalması bu döngüyü kırıyor. Bu durum iş hacminin düşmesine ve ekonomide ciddi bir daralmaya yol açıyor. İş hacmi düştükçe bu sektörlerdeki istihdam da olumsuz etkileniyor, işsizlik artıyor ve sonuç olarak ekonomi çıkmaza giriyor” şeklinde konuştu.

“KREDİ KARTI TAKSİTİNE İHTİYACLARI VAR”

Kredi kartına taksit imkanının geri getirilmesinin çiftlerin yuva kurma süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları hafifleteceğine değinen Palandöken, “Ev kurma aşamasında olan genç çiftler bu süreçte en çok krediye ve kredi kartı ile taksitli alışverişe ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü ev kurmak, düğün organize etmek, yeni bir hayat düzeni kurmak gibi süreçler büyük maliyetler gerektiriyor. Bu süreçte özellikle beyaz eşya ve mobilya gibi ev kurmanın temel ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan alışverişlerde kredi kartı ve krediye olan ihtiyaç oldukça fazla. Ancak bu tür alışverişlerde kredi kartına taksit imkânının kaldırılması çiftler için bu süreci daha da zor hale getiriyor. Bu sebeple kredi kartına konulan taksit sınırlandırılması ivedilikle kaldırılmalı. Bu sadece evlenmek üzere olan çiftler için değil, tüm vatandaşlar için de olumlu bir etki yaratır. Kredi kartına konulan taksit sınırlarının kaldırılması ekonomiye hareket kazandırır, piyasaları canlandırır ve işsizliğin azalması ile birlikte istihdamın artmasıyla devletin vergi SGK gelirleri artar” ifadelerini kullandı.

 

Şanlıurfa'da evlenmeyi planlayan çiftlere büyük engel!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.